whopi whop

sista kvällen som 22 har jag myst hemma hos Johanna med gott the och desperate housewives! nu ska jag bädde ner mig i sängen och se satc :)

Ny blogg!

har startat upp en ny blogg, mest på kul och för min egen skull! :)

men vill ni titta in, så är det: http://www.sarasdagbok.blogspot.com/


nej borde verkligen återgå till tentaplugget!

tisdag

tanken var att jag skulle gå upp kl 7 för att läsa lite innan jag gick till emma. kl 8 steg jag upp. satte igågn kaffekokaren och tände ljus. tog täcket och la mig i soffan. Hann iaf läsa ca 30 minuter, bättre än inget.
Nu har jag ätit min gröt, borstat tänderna och ska gå den korta biten till emma för att granska C-uppsatsen!

Trevlig tisdag på er!

ny vecka, nya tag..

nytt tema idag då.. fördjupning i forskningsverktyg vilket betydde föreläsning i ett ämne jag inte ens minns och epidemiologi. kul kul. eller inte :) tills på onsdag ska vi granska en c-uppsats, så emma (som jag i T6 ska skriva mitt arbete med) ska ses och fixa det imorgon. det bästa är att vi hamnar i samma basgrupp och får göra mycket ihop nu sista delen av T4! :)

men ja, nya tag när det gäller annat med. Ska strax iväg och köra ett pass bosu. Johanna och jag kör en slags detox-liknande vecka denna veckan. ska bli spännande och se hur det går, im gonna miss my carbs.. :/

julpyssel

nu har jag fått upp mitt lilla julpyssel, en julstjärna och lite extra ljus haha. men det får räcka, är inte en person som gillar massa krams så det blir lagom.

Johanna och jag gick en sväng på stan, men fy vad det blåste. stackarna som hade sina grejer utställda. Blev istället två tröjor och ett par mysshorts på gina. mascara och ny bh från hm... lite lagom småshopping :) sen blev det en sväng på ica med, johanna och jag ska testa en grej nästa vecka så får se hur det går haha. men tillsammans är vi starka ;)

ikväll blir det binogomys (såklart) med mina goss!

Den Fantastiska Veronica Maggio

igår åt vi tjejer middag på restaurangen här runt hörnet. Den är supermysig och har studentvänliga priser ;) för min del blev det pasta med fläskfilé, svamp och god sås och ett glas rött.

Vi gick vidare till ett ställe som heter Nivå och tog en god drink där innan vi gick till konserhuset. Litet och det kändes som att hon skulle uppträda i ens vardagsrum. Men den kvinnan, vilken energi och vilken röst! Hon är suuuperbra live och då var hon endå hes! Nej det var verkligen över förväntningarna och har ni tankar på att gå och se henne, gör det! och såklart, bandet var med jätteduktiga!

kvällen avslutades hemma hos Becca med lite tjejsnack innan våra sskkillar kom förbi. Blev dock en tidig hemgång för mig, tanken är att jag ska plugga lite nu innan julskyltningen. för idag, är det ju äntligen första advent! älskade julmånad! :)


Lördag

är helt slut. har bäddat ner mig i soffan med täcket och tänkte läsa lite men frågan är hur mycket jag kommer orka..

var uppe tidigt idag, redan kl 8 för att räkna lite med Johanna. Känns faktiskt som om jag kan det nu, om jag inte slarvläser ;) åt frulle tillsammans och gick till gymmet. och vi är faktiskt grymt duktiga!

som sagt, nu ligger jag i soffan och tänkte läsa. ikväll ska vi (emma, sally, johanna, rebecca och jag) först äta middag på mont martre och sedan se Veronica Maggio! :) wiii

fredag och lussebak

imorse försökte jag gå upp i tid (läs, fick dra mig upp kvart i nio) för att läsa lite i pediatrikboken.. såå tråkigt och inte alls min grej!

kl 12 mötte jag upp Emma för att handla alla ingredienser för lussebullsbak. vi gick hem till henne och skulle precis sätta igång när det slog oss att vi faktiskt glömt det viktigaste, saffran. aja.. tillbaka till affären och köpa saffran då, tur att vi inte har långt..

sen har vi spenderat eftermiddagen med att baka. mysigt och de blev jättegoda! så nu har vi mys till idol ikväll..

nu ska jag strax bege mig till gymmet för ett pass core och ett pass spinning. är lite trött så hoppas att det inte märks när man väl är där.

trevlig fredag på er :)

höst i Kna

igår var jag på öppet hus på helsingborgs lasarett vilket var toppen. De olika avdelningarna informerade och sedan var det lite rund vandring på olika avdelningar. Hittade en hel del intressant så det blir väl att man sommarjobbar i helsingborg!

nu sitter jag och myser med te men borde verkligen plugga. snart tenta men motivationen är bortblåst!

men det är bara att kämpa en timme, sedan ska jag till gymmet för något julevent. de har ett speciallpass, 4 i 1, så ska se hur det är!

öppethus

då ska jag snart ta bussen till sjuka huset. får se vad de säger där, man har ju inget att förlora på det. synd att det bara blev en kort visit men men så är det! :)

Hejhej!

haft fullt upp, lördags var det utgång på schemat! söndagen var det mys på waynes och sedan bingo och bio, twilight! sååå bra!

igår var det måndag och då räknade emma och jag en massa matte och tycker faktiskt att vi börjar få kläm på det!

idag har jag en redovisning om äldres fysiologiska, sociala och psykologiska åldrande tillsammans med Sebastian, hoppas att det ska gå bra.. sedan blir det tåg till västkusten! imorgon är det öppethus på Helsingborgs lasarett så ska faktiskt dit och kika lite sen blir det tillbaka lika snabbt till Kna! Tenta snart :(

sugen

känner mig lite sugen på att testa att twittra, så:  https://twitter.com/#!/SaraBlomquist ..

klicka!

återuppstå från de döda

igår hade johanna och jag mys och gos som bara vi kan haha låter ju bra men ja vi har alltid väldigt trevligt. gick en lång runda på jakt efter bingolotter och blev såå besvikna när de första stället sa att en gubbe hade köpt 35 st (!!) och då inte hade fler. vi försökte på ytterligare ett ställe och där fick vi äntligen tag på vars en!
vi gick hem till mig och kröp ner i soffan och började äta både chips, choklad och muffins. DET var vi värda efter en två timmars runda och mensvärk från hel*etet.....

jaja efter ett tag måste man ju röra på sig lite för att inte få trycksår på rumpan och då välter jag ut ett vattenglas på datorn.. snabbare än blixten försöker jag fixa det men den verkade oskadd.. tills jag försökte stänga av den. allt slutade fungera och ringde pappa med gråten i halsen, hur skulle jag kunna klara mig utan en dator????? natten gick och imorse när jag skulle försöka starta den (för 25e gången) ville den inte.. städade hela lägenheten och försökte igen och ääääntligen. ist alive! den behövde nog bara sova lite..

nöjd är jag och nu ska väntar jag på att J ska komma hem så att vi kan förbränna det vi smällde i oss igår!

vilka problem..

har haft pms i två veckor känns det som och känslorna är till höger och vänster haha. som tur var blir jag inte så "bråkig" av mig utan mest ledsen/nere. och jag har en sjuuuuk hemlängtan. längtar något sjukt efter min familj men tror det är för jag inte planerat att komma hem förens jul men tror inte att jag kan hålla det faktiskt..

nu ska sista kaffet drickas upp sedan ska jag möta maria innan vår basgrupp för att räkna lite läkemedelstal ihop :)

höstpromenad

emma och jag tog en paus i pluggandet och tog en härlig promenad i höstsolen! :)

 


my heart is in two different places

snart kör karl mig ner till stationen och det tar emot lite när jag vet att nu ses vi inte förrens jul! (är det tänkt..). skolan är prio 1 nu! har slarvat för mycket för att vara mig, nu ska jag sätta mig ner och verkligen plugga till tentan och fokusera på matten..

igår hade vi en mysig familjedag i malmö tillsammans med familjen schippert. vi såg leagally blonde som musikal och den var suuuperbra. sedan middag på ett ställe som hette salt&brygga. skånes första svanenmärkta reataurang och det säger väl allt. jag var inte helt nöjd haha.

nejnej nu måste jag rusa!


hej godingar!

nu sitter jag i helsingborg igen. och som vanligt har jag tusen saker att fixa..

nu på dagen är det plugg, plugg och plugg. har efter lite om och men äntligen blivit godkänd på min hemtenta! haha ja jag kuggade min hemtenta, det ni. speciella lärare. bth i ett nötskal, det vissa gör är ok för andra inte. tycker att en och samma person borde rättat tentorna...! då ena handledaren godkänt att bara ha två artiklar (vi skulle ha fyra, gissa vad jag svettades och svor över att få ihop det!) och den andra godkände inte min etik. i studiehandledningen hade de skrivit "eventuella etiska konflikter i vårdrelationen" och jag tolkade det som jag ville men hade ändå med etik, bara inte en etisk teori? aja.. massa ord blev det här utan något vettigt ;)

sen blir det en tur till frisören, känns som om det var längesedan jag klippte mig men när jag sen kollade i kalendern var det "bara" två månader sedan. oj då.. men men tackar inte nej till lite pyssel ;)

här händer det inte allt för mkt..

för har fullt upp med annat. läkemedelsberäkning, barn och äldres fysiologiska åldrande. haha orka? Där emella har jag lyckats ta ut mina ben totalt två dagar i rad = träningsvärk från h... och jag kan knappt gå. hade behövt någon värmande kräm känner jag, typ tigerbalsam? haha.

nu ska jag återgå till plugget. tänkte bara vinka lite så att ni vet att jag lever :)

trött, tröttare, sara

är riktigt seg. fick gå upp tidigt för att gå inom ica och köpa mjölk, kul kul. men nu har jag hällt i mig säkert en halv liter kaffe så hoppas att jag kommer igång snart.
ska cykla till skolan om en halvtimme, är inte alls pepp för det. vädret är grått, ruggigt och riktigt trist!

men tror att det kommer bli en bra vecka, massa plugg och sen ett bra avslut. malmö på lördag med familjen och lite bebismys<3

fullt upp...

dagarna springer förbi och jag har verkligen pressat in så mycket som möjligt, så nu ska jag VILA när jag kommer till kna och plugga en massa...

i torsdags kom jag till helsingborg och pappa hämtade mig på stationen. vi åt lunch tillsammans med karl på ett ställe som heter roys, supermysigt och såå gott. pasta med kräftstjärtar/räkor och god sås. jag körde ut till Bjuv en sväng och hälsade på Linkan, det var inte igår! vi snackade så mycket man bara kan på en timme innan han skulle ut till jobbet och jag vidare till mormor. Umgick lite med henne och höll henne sällskap medans hon fixade och donade. På kvällen mös jag med mamma och pappa.

Fredagen: pluggade jag en hel del. försökte på mig det här med läkemedelsräkningen och pappa fick hjälpa mig lite. träffade Jimmy en sväng och sedan blev det middag med Bellan på Helsing. även pasta och gottit vin och sedan drinkar. myspys framför brasan inte helt fel haha :)
klockan 22,45 ville en ny liten person komma ut i vår värld<3

 

Lördagen följde pappa med mig till väla och fixade en ny mobil. som jag för övrigt vill använda nununu men måste vänta till 6e december för att inte stå med dubbla abonnemang. Blev fotboll med petter och sedan smög jag in till Issa & Patrik och deras lilla neo. han har redan fångat ens hjärta ska jag säga! Så vart väl där i några timmar innan jag mötte upp Cicci och de för ett glas på stan.

nu fixar jag det sista och ska äta lite söndagsmiddag med mamma, pappa och karl innan jag åker igen! som sagt, lite vila och lugn och ro nu hade inte skadat även om jag gillar full fart ;)


kloka ord



"Jag är inte den jag tror att jag är, jag är heller inte den du tror att jag är,
utan jag är den jag tror att du tror att jag är
"

städa städa...

nyss hemkommen från skolan. föreläsningen om kriser och krisbistånd var väldigt intressant och inte riktigt som jag tänkt mig. handlade om hur en person går igenom kriser och hur man kan hjälpa den personen. satte igång väldigt mycket tankar hos en själv och hur man själv hanterar kriser. jag är en person som förnekar det och skjuter upp sorgen/krisen vilket inte är jättepositivt och som jag försöker att arbeta med menmen.

nu ska jag städa lite här så att det är fint när jag kommer hem efter helgen. efter att ha haft tre tjejer boende på 35 kvadrat ser det ut som om vi haft rave eller något. inte så prydligt med andra ord.

dåligt med uppdatering här..

men har såå mycket att stå i ;)


försöker plugga en del, däremellan lite träning och mys med tjejerna. Idag har jag "heldag" i skolan, först basgrupp där vi ska prata om genusperspektiv och sedan om bemötandet av barn i vården. lite lunch och sedan föreläsning om kriser och krisbistånd. vad det nu är? :)

RSS 2.0