lunchdejt

tog ett tidigt tåg så jag var i helsingborg redan kl 12. då mötte bellan upp mig och vi gick självklart till viva! men jag bytade ut tacosalladen till kyckling i tortillia. hahah stor skillnad ;) snackade massa skit och bara umgicks..

vi promenerade inom stan och gick in på hm. jag kan ju inte gå in där utan att handla något.. (nästan iaf..)

tänk er; solbränd hud, vita converse, skinnjacka (jeansjacka hade väl dock varit snyggare men nu äger jag ingen sådan)

varför bryta mönstret? ;) haha sååå rolig jag är ;) menmen, fint linne :)

klumpen i magen

blir bara större och större. imorgon ska jag åka hem till helsingborg och jag vill inte. eller jag vill, men jag tänker bara på varför jag åkte hem sist och det gör så att jag inte vill åka. begravningen är på fredag och det kommer nog bli jättejättejätte jobbigt. här i karlskrona lever man verkligen i sin egen bubbla. jag är inte med om vad som händer hemma och för mig lever fortfarande morfar. jag kan/vill inte ens förstå att han inte finns här i livet med oss.. man tränger bort alla problem och lever här.. så jag tror att fredagen kommer chocka mig. men jag behöver det. jag vill gråta ut min sorg, för det är så jag hanterar den. men här kan jag inte gråta, för det har ju inte hänt?? ohh vad jag vill till min familj och få tusen kramar och få krama om dem!

världens bästa bror och morfar<3


Njursvikt, KAD och ventrikelsond

fullspäckad dag i skolan igen.. först var en föreläsning om njursvikt och olika behandlingsalternativ, såsom hemodialys och peritonealdialys. föreläsare var otroligt duktig och ämnet är väldigt intressant!
eftermiddagen bestod av metodövning när det gäller ventrikelsond (sond som ska ner i magsäcken) och KAD (kvarliggande kateter). känns lite speciellt men det är roligt. på måndag är det introduktion på kirurgavdelningen!! 10 veckor har gått snabbt!!!

promenad genom stan

johanna och jag var ute på promenad efter skolan. vi bestämde oss för att gå till dragsö som ligger en bit från stan. jättemysig ö med en söt liten campingplats med äventyrsminigolf och strand och så. kommer säkert vara jättefint när det är lite varmare! på vägen gick vi förbi en märklig holm, brändaholm. det är en liten holm tillhörande dragsö. där finns endast kolonistugor och alla är röda med vita knutar, förrutom en som är gul! vad som är extraspeciellt är att man måste vara karlskronit och allra helst tredje generationens karlskronit för att få köpa en liten stuga! visst är det märkligt?? billigt är det inte heller....

nu var detta kanske inte världens bästa bild.. men det är jättemysigt!



pvk-träning

dagen idag började med föreläsning om cancersmärta och opioider (morfin, tramadol, ketogan, biverkningar m.m.)

på eftermiddagen hade vi något som jag fasat för, pvkträning. det har ju inte gått jättebra med venösa proverna eftersom jag är så nervös och har en sådan fobi för det. men idag fick jag vara med malin och det kändes som en trygghet.. vi började med att öva på dockhänderna såklart. men sen ville vi på våra armar ;) jag var dönervös men tänkte bara att jag måste. sagt och gjort, visst det sprutade lite blod och jag fick lite blackout men jag fixade det! kan inte beskriva känslan, det ger en sådan adrenalinkick att klara något man var nervös över och att faktiskt klara det!! älskar kicken :) sen gjorde malin det på mig och det gick också bra! jag klarade tillochmed av att titta på och be henne gå lite mer åt vänster med kanylen så hon kom åt kärlet... tänk det ni. innan svimmade jag när jag tittade på haha :)

vi är sååå grymma!! :)


patient-malin med pvk.. (vi satte den i armvecket för vi kände att det var lite onödigt att ha onödigt ont (ska helst sitta på handen) och det är ju tekniken som ska övas in..

måste ju ha bildbevis. så stolt ;) haha


såhär är väl tanken att det SKA se ut ;) (glöm stasen.. den ska inte sitta kvar :P)

Hematologi

Denna vecka är vår "mellan vecka" där hela klassen har föreläsningar och förberedelser inför praktiken eller teorin.

idag hade vi en föreläsning om blodsjukdomar, främst hodgkins och non-hodgkins sjukdom. det är sjukdomar som involverar lymfocyterna, våra vita blodkroppar. väldigt intressant (tycker jag..). och vi ska vara SÅ glada för att vi bor i sverige och att vår sjukvård är "fri". en kur med en viss medicin kostade 52000! helt sinnessjukt mycket pengar..

idag blir det lite plugg om hur man sätter en PVK, vi har metodövning i det imorgon. spännande. så för att vara snäll mot malin är dte nog bäst om jag läser på lite innan och inte sticker hejvilt ;)



våfflor

våfflor måste ju vara bland det godaste som finns? :)


wonderful world

jag undrar vad som hände med mig i fredags? det är som om jag trillat/blivit slagen, vilket jag vet att jag inte har. foten är cp, armen gör jätteont och ja jag vet inte haha. så igår kunde jag absolut inte få ner mina fötter i ett par klackar så istället för en utgång blev det mys hemma hos mig..

johanna och jag gick till hemmakväll och köpte lite godis, chips och dipp. vi bäddade ner oss i soffan med täcken och kuddar och såg "remember me" och "the last song". Johanna hade inte sett någon av dem och jag har ju guldfiskminne så vi grät ikapp.

nu sitter jag och äter lite frulle och njuter av en chailatte. det är ju faktiskt söndag ;) ska strax hem till malin och äta våfflor, det hanns inte med i fredags!

galen kväll

igår var gaaalet. förstår inte hur jag kan må så "bra" idag..

tjejerna (becka, emma, johanna) kom till mig och vi förfesta här.. jag dricker alltid vin men nu tänkte jag att det var dax för något rejält så det blev redbull vodka. tjosan jo.. men det var riktigt mysigt att bara vara vi tjejer för en gångs skull. (malin saknades dock!!!)
trillade in på harrys och shakade loss så jag är numera invalido 1. min lilltå är sabbad. och jag kan berätta att mina nya 14 cm är döööö sköna! förrutom det med lilltån då..

jaja. vi skulle gå hem och på något sätt blir johanna av med sin väska?? där hennes nyckel ligger och det finns bara en nyckel hem till henne! hon gick in och letade (sa hon iaf...) men inget. så vi fick mysa i min säng inatt med lite trevligt sällskap ;) på morgonen ringde vi till harrys igen men nej.. så ringde vi hennes mobil 5000 ggr men inget svar men det kom signaler. sen en timme senare ringer dem från harrys och säger att de hittat väskan. heelt underbart!!!

så vi hämtade den och sedan en sväng på stan.. nu måste jag vila mig för jag tror det blir en utgång till ;) varför bryta ett bra mönster???


sen stannade kameran hemma resten av kvällen. lika bra det ;)


Fredag

efterlängtad dag: csn! behövs verkligen känner jag. tur att min frys har varit välfylld, det är inte många kronor som lagts på mat denna månaden säger jag bara..

idag ska vi gå en sväng på stan och självklart är det dåligt väder! har varit fint väder hela veckan och nu när man vill njuta lite extra av det så är det kasst. tråkigt.. hoppas att jag kan hitta något till ikväll men jag tvekar lite på det. hms vårkollektion är lite för vitt och blommigt just nu för en utekväll känner jag :) blir säkert en god lunch med massa skitsnack med. kommer bli en bra dag idag, det känner jag på mig och det behöver jag!!

men jag måste också tillägga att jag saknar min familj något otroligt, det knyter sig lite i magen. ni som har er familj nära och kan besöka dem varje dag, uppskatta det!!!! det är bland det bästa man kan ha oavsett vad som händer. en familj ställer alltid upp!!! och jag vet att jag varit lite otacksam för mina föräldrar ibland, men de är verkligen verkligen världsbäst!!!<3


nya skoooor

skor är underbart. beställde hem ett par nya klackar som present till migsjälv. har dock inte orkat hämta ut dem förrens idag och jag tror minsann att de kommer bli ett par nya favvo ;) riktigt bekväma (säger jag efter att ha haft dem på i två minuter??).. och med dem på blir jag hela 174!!!


 

myyycket finare i verkligheten om jag får säga det ;)


underbart!!

idag hade jag min sista tenta för terminen och jag blev godkänd! nu är det endast studieuppgifter och en hemtenta kvar. uuuuunderbart. nu ser jag pirrigt framemot 9 veckor på en kirurgavdelning. hoppas hoppas hoppas att det kommer gå bra och att mina handledare och jag kommer överens.

idag har vi vårväder och jag firar genom att städa ut vintern. tvättar och stäääädar. tänkte försöka rensa igenom garderoberna och lägga undan kläder som man inte använder ev. slänga.. men jag tänker alltid att "det kan ju faktiskt komma till användning någongång.....". antar att jag inte är den enda som tänker så?!

morgonpromenix + tentaplugg

idag åkte jag med Johanna till sjukhuset för jag tänkte att jag skulle gå därifrån hem och sedan sätta igång med plugget för jag har så himla svårt att komma igång på morgonen. jättemysigt och det var jättefint väder ute, men när jag väl kom hem och hade ätit frulle gick jag och la mig igen :P

så nu ska jag iaf försöka plugga lite till.. tentan är imorgon och jag är sjukt omotiverad.. vad händer med mig? jag brukar ha bra självdiciplin men inte denna gången..


hästö kl 7 på morgonen.. det är underbart att ha vatten om sig, vart man än vänder sig!

så sant



"sorg är det pris vi betalar för kärleken"

en vecka

om några timmar är det exakt en vecka morfar somnade in.. känns så overkligt. man förtränger det och jag vet att jag förväntar mig att nästa gång jag åker till mormor så kommer han att sitta i sin fåtölj och le mot oss. att han kommer vinka av oss i fönstret och låtsas fälla tårar när vi kör därifrån. men det kommer inte att hända, men det känns verkligen som det..


idag ska jag tillbaka till Karlskrona och det är verkligen med blandade känslor. jag vill ju vara här, samtidigt som jag vill tillbaka. sen tar det väl lite emot att jag vet att jag har en tenta på torsdag och kommer få låsa in mig i tre dagar nu. har ju inte pluggat något allt, men det är kanske förståeligt?

du finns i våra hjärtan och du är med oss i våra tankar, hela tiden<3

halsont

är det något jag inte klarar av, så är det halsont. jag blir en riktigt painintheass-surkärring och riktigt gnällig.
förkyling - går att ta nässpray
feber - man sover bort det och kan ta febernedsättande
halsont - INGET fungerar på mig. jag kan inte sova, inte äta. så jävla gnällig blir jag ;)

2 mysiga dagar

fick nog av att sitta inne och släpade ut min röv igår. mötte finaste Issa för lite lunch&skvaller på stan.. vi åkte hem till henne efter det och såg på lite tb och vilade på soffan, myyyse. sen fick Karl hämta mig.. i söndags åkte jag hit endast i converse och vårjacka, på tok för kallt!!!

idag mötte jag upp en annan isabell, nämligen bell. vi gjorde lite ärenden på stan innan vi hamnade på haket. riktig godismat. oxfilé&kycklingfilé på spett med pommes, bea och tzatsiki. mumsss.. tog en liten powerwalk hem till henne och kollade på film och mös. älskar vår humor! blev lite tacomys och vemvetmest emellan med..

när jag ska åka hem snöar det?! så pappa fick hämta mig, jag kan ju inte vistas ute. så nu låser jag in mig igen och kommer ut när det är sol och 10 grader varmt!

långa dagar

jag kan ärligt säga att dagarna bara flyter in i varandra. jag vet knappt vad det är för dag längre.. man är både psykiskt och fysiskt trött och det känns jätteoverkligt. allt prat om hur begravningen kommer bli, vilken/vilka låtar som ska spelas känns bara fel. men samtidigt vill jag bara att begravningen ska komma så att jag kan få se honom "fin" och hoppas att de sjukhusbilderna som spelas upp i mitt huvud hela hela tiden ska försvinna.


idag ska jag ta mig ur min lilla dvala här hemma och ge mig ut. ska möta upp issa och fika lite. se på lite folk, få lite frisk luft..

tack alla fina för snälla ord och tankar. saknar min lilla familj i karlskrona, ni är obeskrivliga. hur man kan känna så starkt för några efter bara ett år är otroligt, men ni är bäst<3<3

det känns tungt

igår kl 18.10 somnade min morfar in. det känns tungt. det var en jobbig dag och det var jobbigt att se honom inkopplad till alla maskiner.. men nu slipper han ha ont och han är på en finare plats, även om det känns svårt att tänka så. jag älskar dig<3 du är i mitt hjärta förevigt.

.

Aldrig någonsin har en tågresa känts så lång. Längtar efter min fina familj och att få krama om dem.

lördagsshopping

idag var det lördag: shopping.
det är verlkigen inte bra för mig. jag hittade en jäääätteeeesnygg skinnjacka som jag bara måste ha. och jag köpte den trots att jag inte har några pengar. jaja vi får väl om jag tar till mitt förnuft och lämnar tillbaka den, men tror nästan inte det ;) annars blev det en söt spets/transparent topp från hm i ljusrosa/aprikosaktig. tänkte ha den över ett svart linne ikväll.

ikväll bär det av till björn för lite fest. men först ska jag hem till J. kom på migsjälv med att jag glömt packa ner det viktigaste, vinet!

vårpromenix till långö

kände att jag behövde lite luft i morse och som jag skrev promenerade jag bort till Malin på Långö. underbart med lite sol, dock blåser det lite för mycket för mig ;) men men jag är nöjd med lite sol!!

lite snack om gårdagen och lite annat. följde Malin till flygbussen och fortsatte hem till mig. har tagit en låååång powernap. nu har jag svept i mig lite kaffe och ska förhoppnigsvis börja att sammanfatta lite om diabetes.

tycker att isen kan smälta nu och att folk kan börja sjösätta sina båtar, det är vårkänsla!

 

långö-bron


afterschool & sjöslag

igårkväll mötte jag upp några från klassen och gick till ett ställe som heter Antos. på torsdag kör de lite speciellt för oss studenter och en öl/cider eller ett glas vin kostar 30 kr. billigt = farligt. det var jättetrevligt och kul att träffa folk man inte normalt umgås med. träffade två stycken som har praktik där jag ska komma ut snart (bara 3 v kvar, galet!!) och de trivs såå bra så jag hoppas att allt går vägen! iaf. efter lite vin och så ville vi göra något annat så vi bestämde oss för att gå på kadettfest. av någon anledning var det killarna som ville dit? hm.... jaa. kadetter kan inte beskrivas, de måste upplevas!!

en toppen torsdag hel enkelt.. nu ska jag promenera bort mot malin för det är lovely väder idag. hoppas att ni också har det!

Malin och jag stod och tittade på detta och undrade vad det kunde vara. priser eller liknande från något krig?  nejnej, det är priset i badminton, pingis etc..  haha


JAAAAAA

tentan i allmän& specifik symtomatologi är rättad och jag är GODKÄND!!!!!! hårt slit lönar sig verkligen, jag är så värd detta! LOVELOVELOVE

fettisdagen

idag har jag suttit och pluggat hela dagen. så tråkigt. idag har jag verkligen hatat PBL. det är svårt att veta hur djupt man ska gå..

när johanna hade slutat gick vi en liten promenix innan vi mötte becca. vi gick till ett fik och köpte semlor! årets första och enda. är inte jätteförtjust i just semlor.. men den slank ner!


kesella + funlight

jag skulle testa något som jag hört talas om, nämnligen att man blandar ihop lite kesella tillsammans med funlight och fryser in. ska väl föreställa att det liknar glass. detta har jag gjort och glömt bort, tills idag. åt firre till middag och jag blir så fruktansvärt sötsugen efter det (varför blir man det??) och skulle testa min "glass". här sitter jag, en timme senare och den har FORTFARANDE inte tinat?! och då har jag suttit och hackat och haft mig. jaja.. tålamod tålamod..
om det var gott? nja.. det slår ju verkligen inte ben and jerrys ;)

underbar kvällsol

har varit en lång dag. en sväng i skolan, gå hem och läsa på lite om pre- och postoperativ omvårdnad.
sen skulle Johanna och jag egentligen gått på bosu, men passet var inställt så det fick bli en sväng på gymmet. HATAR att träna vid 17-18 tiden. alltid sjukt mycket folk. så efter att vi kört vårt "pass" och skulle gå på bandet var allt upptaget. så vi bestämde oss för att ta en omväg hem, för även om det var kallt lös solen så himla fint och jag har nog inte sett sol på en vecka..


bakom mina solglasögon

jag hatar migsjälv i glasögon/solglasögon. men nu har jag köpt ett par solglasögon som jag faktiskt gillar, nästan älskar! känner mig sååååå cool ;)


Forever 21

igår firade vi (igen) att Johanna fyllt 21! vi åt världens godaste tacotårta som Becca gjorde till oss och hade en jättemysigt. efter en stund kom några fler från klassen. Efter ett tag gick vi till harrys och igår var det så bra att när man betalade inträde (100 kr) så fick man hundra kronor i presentkort att använda i baren. perfekt.
haha sen såg jag the man of my dreams typ. egentligen borde jag väl inte skriva ut detta men jag tycker att fler ska göra som mig och ge komplimanger till andra, det mår man bra av. asså han var så snygg och en riktig sara kille. mörkt hår, fina ögon och tatuerade armar. muuums. haha så jag gick fram och sa det. Hoppas att han blev glad ;)

nu ligger jag i sängen och kollar på vasa loppet. heeellooo nörd. haha. lite frukost hade inte suttit fel.. vet att jag har pucko med extra mycket kakao i kylen. ;)

turquoise

följde med Johanna en sväng till stan. fyndade ett nagellack på hm för 40 kr. som hittat! älskar att det är billigt och finns i massor av färger. mer färg på naglarna!


kameran är inte riktigt rättvis. det är mer turkost på naglarna ;)

the white stripes and kate moss

har sett den förrut men den är faktiskt fantastisk, både låten och videon! tyvärr kan man inte bädda in videon från youtube (någon som vet varför???) men här kommer länken: http://www.youtube.com/watch?v=gp6A1KeXDC0&feature=player_embedded#at=26


run baby, run

emma drog med mig till stan idag igen. farligt farligt. man kan inte låta bli att shoppa.
idag blev det ett par marinblå chinos från hm, trots att jag svurit på att aldrig använda ett par. men dessa är faktiskt okej. till mina nya fina tygskor och en vit tröja. GE MIG VÅR NUUUU.
vi lunchade efter våra fynd och snackade lite om allt möjligt..


nu ska jag strax gå över till Johanna och se The tourist med henne, emma och becca. och detta följer med mig:

kan ju säga att den inte är fylld med frukt iaf! :)


blueberrys

mys hos Johanna med tända ljus, blåbär & greys anatomy. kan inte klaga :)



äntligen hemma

efter ett artikelseminare där jag inte var jätteaktiv och ett basrådsmöte där jag var ännu mindre aktiv är jag nu hemma.. ska bli gott med lite lunch och sedan försöka sammanfatta lite om UVI..

igår var en riktigt bra kväll. först god middag på Stars och sedan vidare till nivå för några glas vin.

födelsedagsgrisen

 

egogirl

 


onsdagsnatt funderingar

en blivande sjuksköterska har druckit lite för mycket vin för att sitta här och klottrna ner sina tankar.. och lite för mycket vin för att ha basgruppsmöte med artikelseminarie imorgon. jag kommer inte vara glad när klockan ringer imorgon.

PUSS!

min förmiddag

elsas värld, chailatte & desperate housewives. mys.


längtar

imorgon fyller finaste Johanna år. då ska vi ut och äta och fira!! som jag har längtat haha :)


Dagens i-landsproblem

huvudvärk, men inga huvudvärkstabletter. underbart..


hihi vilken gnällspik jag var idag då. men det får man vara ibland.

tisdag

och det känns som om en storm dragit förbi mig. tjock i halsen, tröttare än tröttast och sjuk sliten. tänk vad en tenta kan göra.
planer idag? slappa lite, pilla med papper som ska in i pärmar och så. tvätt kl 14 tror jag (???) kanske ska gå ner och kolla det så det inte är nu på morgonen.. inte så många måsten med andra ord, lovely..

den nakna sanningen. osminkad och nyvaken. fast man är rätt söt nyvaken tycker jag, lite svullen i ansiktet bara!


RSS 2.0