godmorgon världen!

vaknade precis upp efter min "lilla" eftermiddagsvila. hade lätt kunnat sova hela kvällen/natten om det inte varit för bosun..

idag skrev jag ju en tenta. och den var svåååår. men jag skrev på allt, även om vissa svar bara var en ren chansning. så nu vill jag att ni håller alla tummar och tår ni har i ca 15 dar ;)
Efter tentan promenerade jag till J som kommit hem från göteborg. Vi åt lunch och gick en snabbis på stan. jag fyndande på systemet, rea på rosé. perfekt inför helgens festligheter!
när Johanna åkte mot praktiken gick jag hem och deckade. fy. 6 veckors stress och ångest släppte idag. jag mår INTE bra!

Dagen före D

imorgon är det dax för min stora tenta i sjukdomslära. mellan 9-14 sitter jag och svettas lite extra så tänk på mig då!
jag har pluggat allt vad jag kan och vill vill vill verkligen klara den!! orka omtentor..

trots en väldigt intensiv plugghelg har jag hunnit med lite mys. både igårkväll och ikväll var emma här. med lite godis ;)
nu ska jag läsa lite i elsas mode som förövrigt är jättebra och försöka tänka på något annat än tentan!

PUSS!

en eftermiddag på stan

Emma tyckte att jag behövde rastas från plugget, så hon drog med mig på stan. FARLIGT. csn kom in idag och det har väl försvunnit lika snabbt igen. haha nä riktigt så illa är det kanske inte men nästan.



lösningen på mina sömnproblem? eller jag har något att göra när jag har svårt att somna iaf :) 69 kr på åhlens.


skinnhandskar med dragkedja. behövligt! är trött på mina stickade som bara fastnar i kardborren på jackan.. 299 kr från gina.

söta tygskor till våren. inte lika rutiga som på bilden utan mer ljusblå. dessutom har din sko 20% om man är medlem! studentvänligt ;) priset blev 199 kr från din sko.

jag har ju en thing för cupcakes och lite sånt sött. alltid roligt att bryta en tråkig stil med lite söta ärhängen. urochpen har ju alltid en galen utförsäljning så alla dessa fick jag för 60 kr!


vi avslutade shoppingturen med en kaffe (och kaka..) på waynes. myyyys. sen gick jag hem och umgicks lite med klinisk omvårdnad.. men nu fick jag tråkigt och började pilla med annat. nu borde jag egentligen fixa middag men vad ska man äta ikväll?!

all by myself

helt plötsligt känner jag mig som världens ensammaste. Johanna åkte till göteborg idag och malin åker imorgon!
dvs. alla jag umgås med haha. nää men det känns nästan så!

så jag följde johanna till tåget i eftermiddags men innan dess gick vi inom hemmakväll. jag köpte godis för 70 kr så jag kan sörja heeeeela helgen! (läs.. mutar migsjälv så att jag pluggar)

nu ska jag tända massa ljus och mysa lite med klinisk omvårdnad!!! underbart torsdagsmys!

vart är min motivation?!

Jag har blivit så slapp. Fyra dagar kvar till tentan och jag orkar/vill inte plugga mer. Igår flydde jag till johanna väldigt snabbt... Och nu ligger jag i sängen och myser.. Ge mig min motivation tillbaka! (alternativt lite pluggtips ;)

kallt?


snö i karlskrona.

välkommen till min dagliga uppdatering ;)

imorse när jag vaknade upp vart det vitt överallt. jättefint, men nu vill jag ha vår! :) har pluggat, pluggat och pluggat lite till idag. mötte upp johanna på gymmet och körde verkligen hårt. kanske inte så bra med tanke på att jag kände mig lite halvkrasslig igår.. mina "rester" av mandlarna känns lite uppsvullna. det är nackdelen när man tagit bort dem. svårt att avgöra om man är dålig eller inte ;)

ikväll har det blivit lite mys hos johanna och nu ska jag sova.. imorgon är det ytterligare tenta plugg.. skönt att det bara är några dagar kvar, jag börjar bli knäpp på detta nu. vart sjukt trött innan när jag läste, så jag bestämde mig för att sova lite på soffan... tror ni inte att jag drömmer om att jag läser i boken?! inte konstigt att man är trött, man pluggar ju 24/7!!


tröttis.

Har verkligen pluggat hela dagen. Börjar få kläm på buksjukdomarna nu känns det som (klapp på axeln). Men när man fick några mms från pappa från ett soligt, snöigt schweiz blev man ju knappt avis, kände mig inte så pepp då.. Nu ska jag se klart big brother innan jag somnar. Måste upp tidigt för att börja plugga in akut buk!

baby don't stop it

vaknade upp med en halsbränna från hel*****.. så blir det när jag trycker i mig en massa skit som kroppen inte vill ha det. nu får det bli några "renande" dagar så kropper kommer i balans igen. sen att en förkylning ligger och lurar hjälper ju inte.. häller i mig massa vatten med lime i och hoppas att jag inte blir värre än såhär!

nu ska jag strax promenera till skolan för lite basgruppsmöte. sen blir det pluggeliplugg!

love you long time

lite för ont i huvudet, lite för trött, lite för mycket pengar har spenderats = sjukt bra kväll

lite (massor) vin hos bell i hennes nya lägenhet tillsammans med bell, lollis, fridis och louise. vid 23 ville vi vidare till en annan förfest och så blev det. men vid halv två blev vi danssugna så då blev det cardinal. ett rätt bra tag :)
massa dans och träffade en del trevligt folk.. vid halv fem gick vi väl och jag har inte åkt taxi till laröd på hundra år, så jag gillade att jag vaknade upp i morse och kom på att jag lurat mig själv. jag tyckte att jag gjorde värsta kapet när jag fick taxin för 250 kr fast pris. hahaha inte konstigt att hon var trevlig mot mig :)

nu ska väskan packas och jag ska tillbaka till verkligheten. imorgon börjar tentaplugget = vi hörs om en vecka!

PUSS!

allting var så enkelt då

idag var jag uppe med tuppen, bokstavligt talat. halv sex var jag uppe och kl 6 satt jag i bilen till kastrup. meningen var att jag skulle hänga med som sällskap, men jag sov både dit och hem. karl och pappi åkte till schweiz idag för en veckas skidåkning, knappt avis..

mamma och jag körde hem till mormor&morfar med nybakta bullar och massa goda pålägg. känns skönt att bara vara där, se dem och få prata lite med dem. är jobbigt att vara iväg och inte kunna vara i närheten!

sen tog vi en sväng på ikea och handlade lite smått och gått. och eftermiddagen har jag sovit bort. helt otroligt vad man kan vara trött. känns som om en förkylning ligger och lurar...

nu väntar jag på att nagellacket ska torka, sen blir det lite thaimat med mammi för att sedan åka till bell och dricka vin! lite alkohol dödar nog bacillerna ;)


sommarjobb fixat!

tack vare bästase Issa har jag ordnat sommarjobb idag. på bergalidens vårdboende. känns jättebra och tror att det kommer ge mig väldigt mycket under sommaren. varför jag valt att arbeta på boende i sommar är för att jag trivdes så bra under min vfu i höstas och som ssk kommer man "aldrig" att arbeta på detta sättet på ett boende, som det ser ut nu iaf. kraven blir ju hårdare.. men jag tror detta kommer bli jättebra! nu ska de bara gå igenom mig på belastningsregistret men det ska nog inte vara några problem.

detta firade issa&jag med genom att shoppa lite i stan. handlade en jättesöt klänning på hm som det inte fanns någon bild på :/ en tunika på gina, lite örhängen och ljus (med doften strawberry buttercream) på yankee candle. kan man göra något annat än att älska den butiken?? synd att den inte finns i kalles!!

 

sen åt vi lunch på mezo. hundra år sedan! träffade en kille i karlskrona som berättade att han hade varit där och fikat och då fick jag sånt otroligt mezosug!!! eftermiddagen spenderade vi hemma hos issa med true blood mys!

helsingborg

har nu sovit hemma i mitt "flickrum" inatt. såå mysigt. fick världens bästa välkomnande hem igår med godaste köttfärslimpan (min favvo nu när jag inte kan göra det själv haha) med potatis, brunsås och lingon. mumsmums!!

idag började dagen inte så bra, tröttare än någonsin hyvlar jag i mitt finger ist för osten. bra sara! :)
får hoppas att resten av dagen går bättre ;D

äntligen!!

tror inte det är någon som har missat, men om ni har: IDAG SKA JAG ÅKA HEM!! så underbart. vaknade kl 8 av pirr i magen och ville bara åka nununu. men först måste jag tyvärr till skolan så jag är inte hemma förens ikväll :(
jaja, nu ska jag packa klart min väska och slappa lite innan det är dax för basgruppsträff!

löööken

lite äckligt att jag sitter här, efter att ha svettas ihjäl.. johanna och jag körde 30 min cross, sen blev det benträning för mig och sedan 30 min på bandet!
idag testade jag något malin berättade för mig.. strimla lite vitkål och koka i två min. använd ist för pasta/potatis/ris. till det hade jag kycklingfärsbiffar som aldrig verkar ta slut och lite sweet chili sås.. jag är en pastaälskare ändå in i själen så jag kan ju inte säga att det ersätter pastan, men absolut ett alternativ i veckan då man inte vill trycka i sig för mycket!

lovely

imorgon kommer jag hem<3 helt underbart är det. längtar något otroligt och det känns som om det var hundra år sedan jag var hemma, trots att det bara var en månad sedan!
men idag måste jag göra lite tråkiga måsten, tvätt, städ och sista sjukdomen ska sammanfattas. sen får jag vara pluggfri en hel helg!

tell me you love me.

puuh så trött jag är i huvudet nu. har pluggat konstant sedan halv 9 så nu får faktiskt plugget räcka för idag!
dagens lunch bestod av stekta morötter med kycklingfärsbiffar! haha jag vet, stekta morötter låter sjukt, men när johanna berättade om det var jag tvungen att testa. man river bara lite morötter, har järnet på hög värme och steker lite. jag brukar droppa i några droppar soja för sältans skull. sjukt gott!

nu ska jag strax möta upp johanna på gymmet och träna lite. ska bli så skönt att bara släppa allt för idag. senare ikväll blir det mys med tjejerna! välbehövligt :)

alla hjärtans dag

har väl inte någon missat. fick världens sötaste kort av min familj. saknar dem såå mycket.

vi var i skolan idag och hade vårt artikelseminarium om just hjärtsjukdomar, lämpligt va? ;) skönt att man kan bocka av ännu en studieuppgift!
sen har eftermiddagen endast bestått av plugg. har bestämt mig för att ha alla sammanfattningar klara tills jag kommer hem till helgen, så att jag kan skriva ut allt ;) har varnat pappa och bett honom köpa mer papper och färg haha.

ikväll körde malin, johanna och jag ett pass bosu och sedan körde vi lite kondition efter!
nu sitter jag nyduschad och heeeelt slut i sängen så kommer nog somna närsom. vilken alla hjärtans dag va? men jag har faktiskt fått träffa några av mina hjärtan<3

pluggmys!

detta är anledningen till varför jag gillar att plugga på kvällen:

tända ljus, bra musik och lugn och ro!! myyyyys :)


work it!

det är så mycket enklare att köra stenhård träning när man har någon brevid sig! Malin &jag drog med varandra idag (körde samma igår) och värmde upp med 30 min cross, efter körde jag ett hårt benpass i ca 25-30 min och sedan svettades vi ytterligare 30 min på crossen!! Vi är grymma!! När det står någon brevid sig ger man inte upp efter 15 min, för skam den som ger sig!

nu pluggar jag lite på om olika cytostatika och omvårdnad vid cytostatika. Hemska sjukdomar som kräver denna terapi!!!

engagemang

jag är en tjej som aningen gör något fullt ut, eller struntar i det. hatar att göra något halvdant. jag är otroligt engagerad i skolan efter mitt "misstag" i gymnasiet. jag lägger ner otrolig tid och jag ser också resultat. då blir man mer peppad på att lära sig mer.

när det gäller träningen är jag likadan, antingen tränar jag 6 ggr i veckan och äter bra eller så tränar jag ingenting alls och äter massa skit. jag önskade verkligen att jag kunde hitta en balans! att jag kunde känna att det faktiskt är ok att "bara" träna 3 ggr i veckan och äta något gott då och då. varför är det så svårt att bryta en vana? för det är ju faktiskt vanorna som är det jobbiga! att ändra om sin livsstil. för vissa är det jätte enkelt men att sluta äta godis för mig är nog som att en rökare skulle sluta röka! just nu är jag inne i en period då jag tänker gå fullt ut. Det som jag väger nu har jag nog inte vägt på något år och jag känner att jag är på rätt väg! Det känns också lite som ett experiment till skolan faktiskt. Jag kan inte komma ut i verkigheten och predika för en hjärtsjuk patient att lägga om sina vanor och "tycka det är så självklart" när jag inte själv kan göra det! jag tror på små förändringar i taget och det tänker jag börja med denna gången, för varje gång  jag "misslyckas" blir jag så otroligt besviken på mig själv. varför ska man ha så höga krav på sig själv?

jaja nu blev det en hel bok om mina tankar :) ha en bra lördag sötnosar!

mätt &belåten

jag är så jävla grym i köket när jag vill (läs orkar...) idag kände jag för att lyxa till det lite (och det var inte alls jobbigt! ;))

det blev stekt kycklingfilé med ugnsgrillade rödbetor och morötter och till det en rosépepparsås!
rödbetor är mycket bättre än potatis. 100 gram ger ungefär 35 kcal medans potatis ger 75 kcal och kolhydratintaget är hälften så stort! i ugnen och tillsammans med morötterna blev de så härligt söta och goda! testa! riktigt enkelt.
gör såhär:

* skala morötter och rödbetor i valfri mängd.
* ringla lite olivolja över (bra fetter!) och krydda med de kryddor du tycker om! för mig blev det salt och vitlökspeppar. mums mums!


nu kommer malin strax över på lite fredagsmys. blir en lugn helg, kan min lever behöva efter förra helgen!!

fredag!

om exakt en vecka vaknar jag upp hemma i min säng i helsingborg. det pirrar lite sådär underbart i mig och jag längtar något otroligt! saknar min familj jättemycket! och mina fina fina vänner, ni är bäst.
sen ska jag på ett hemligt möte (som andra bloggare hade skrivit) om exakt en vecka! då får ni hålla tummarna för mig!


nej nu ska jag äta upp och promenera till skolan. föreläsning om smärta idag! kan bli rätt intressant. Hur många gånger har man inte hört att sjukvården inte hjälper en och att patienter har mer ont än vad de egentligen behöver ha? det sägs (enligt våra böcker...) att vi faktiskt är för rädda för att ge ut smärtstillande! vi får väl se vad denna dagen ger :)

världen är liten

måste bara berätta om något märkligt som hände mig idag.
jag och johanna skulle till gymmet men ville inom stan snabbt för att kolla träningsbyxor.. när vi går utanför hm träffar jag en kompis från helsingborg, som jag inte sett på flera år!!! hur otippat är inte det? han pluggar i australien och var bara hemma och hälsade på i helsingborg och i karlskrona över dagen. VAD är oddsen? det har varit mer troligt att gå in i mamma och pappa haha!
jaja, världen ÄR verkligen liten men det var roligt att träffa honom :)

VAD hände med Enrique?

är det bara jag som märkt av hans "nya" stil? hahaha så jävla roligt vad folk gör för att tjäna pengar.. (jag försökte länka filmklipp från youtube, men det gick inte)

från detta: Enrique Iglesias – Hero

till detta: Enrique Iglesias – Tonight (I'm Fuckin' You)


hihi men jag gillar den så det gör inte mig något :)

onsdag

idag har det blivit tvätt, träning och plugg. känner mig duktig och kan vara ledig av resten av kvällen tycker jag :)

sitter och ser på halv åtta hos mig, som jag äääälskar. denna veckan är de i karlskrona :) men vad ÄR det för människor de hittat? orginella eller vaddå! hahaha. fast ingen pratar tyvärr riktigt karlskronitiska, det är lite tråkigt. hihi nej nu tyar jag inte att blogga mer, ha en underbar kväll! ;)

kardiologisk omvårdnad

idag var jag på föreläsning om kardiologisk omvårdnad och lite allmänt om kärlkramp, hjärtinfarkt och hjärtsvikt. väldigt intressant. hiasjuksköterska är kanske något för mig???

nu har jag precis gjort grekiska biffar (okej, kryddmixen var grekisk) men det blev vääldigt gott.
ska strax möta upp lilla khano för lite plugg! ha en bra kväll alla =)

ny vecka!

om ni missat det ;)
vart en sväng i skolan, hade lite basgrupp sen skulle jag och amanda hitta en vårdvetenskaplig artikel om hjärtsvikt. älskar man inte bara medicinsk engelska på 10 sidor? joo..

promenerade hem, det är underbart. bra musik i öronen och känna att benen bara går och så är man helt plötsligt hemma. har pluggat lite och soooovit. min nattsömn är ju rubbad. igår la jag mig vid 20 för jag var såå trött (hade sovit 5 timmar natten mellan lör&sön). men vid 21 vaknade jag igen och var pigg. så det fick bli film och ja en sen kväll helt enkelt.

har även hunnit med ett pass Bosu med malin! nu är det top model som gäller och sedan blir det några timmars plugg till!

PUSS

ingen lugn helg..

igår ville vi ut igen och vi tjejer tänkte sitta hos mig och mysa och dricka lite vin. det slutade med att björn från basgruppen kom med 3 kompisar och en annan tjej kom och helt plötsligt var vi en del i min lilla lägenhet. inte lugnt :) men fy vad roligt!

idag vaknade jag jättetidigt och behövde girltalk med emma. vi gick och handlade och gick hem till mig och åt pannkaksfrukost tillsammans med johanna och johanna. sen blev det mys hela dagen och nu har johannas kompis johanna åkt tillbaka till göteborg, jättetråkigt. hon blev verkligen en i gänget direkt! önskade att mina tjejkompisar kom hit någongång ;) det är mysigt med besök..

nej nu ska jag krypa ner i sängen och plugga lite..

renovering

idag har jag renoverat. hihi eller piffat upp lite snabbt. minns ni kakeldekoren jag köpte från lagerhause? Jag har varit sjukt seg på att sätta upp det, men i eftermiddags hade jag tråkigt. tog före- och efterbilder. för er serdet kanske inte ut att vara så stor skillnad, men för mig gjorde det. och motivet är ju extremt sara!
före:

efter:

nu sitter jag och lyxar till det med snabbnudlar medans jag väntar på tjejerna.. det blir en liten utgång idag med :)


shoppat

igår kom somsagt Johannas kompis Johanna hit från göteborg. så vi ville visa henne stan och vi var även på jakt efter en outfit till kvällen. det gick bra (?) för mig och jag hittade en massa.. klänning, byxor och en jättesöt topp.


mycket, mycket snyggare på! :) och mycket finare färger! äntligen något som inte är svart i garderoben...

och denna söta toppen kommer nog bli riktigt fin i sommar när man är lite brunare :)


emmas födelsedag!

eller inte riktigt. hon fyller år på måndag men vi firade henne igår :)
så vi började med lite thaimat på en rataurang här i kalle.. riiiiktigt gott haha :) och sjukt mycket mat så det blev som en liten minibuffé för oss alla!
efter middagen gick vi hem till philip, emmas pojkvän och hade lite förfest där. som vanligt var det också jättetrevligt! vi blev en del :) vid tolv tog vi taxi för vädret var kasst och kalle består av kullersten. om jag säger att det kostade oss 42 kronor så kan ni ju ana hur kort sträckan är? :P men fint ska det va.

vi gick till harrys och där var helt sjuuukt mycket folk. jag har aldirg behövt stå i kö här, det är det man älskar med karlskrona, men igår var ja... proppfullt. men det hindrade inte mig, johanna och andra johanna från att shaka loss som om vi trodde att vi var shakira på dansgolvet.. varför gör man det när man fått lite alkohol i sig? kul är det iaf, det bjuder vi på ;)

OCH, HÅLL I HATTEN. jag tog lite kort igår! så tänkte dela med mig :)

liten del av den goooda maten :) hade gärna haft lite nu! ;P
johanna k, jag och emma! bilderna är kanske lite suddiga men det får ni stå ut med :)
malin och johannas kompis johanna från göteborg. alla heter johanna! enkelt att komma ihåg ;)

jag fick en egen skylt.. vet inte hur jag ska tolka det? det står iaf.. SARAS SHOTS, RÖR ER!!

jag är nog sämst

på att lägga in bilder i bloggen. men jag har två bra ursäktet. 1. min kamera är sönder 2. känns inte så roligt att dra fram mobilen...

men jag hittade två fina bilder från en förfest för någon helg sedan..

vad hade man gjort utan sina vänner?


onsdag..

har lite svårt att hålla reda på dagarna när man mest är hemma, dvs. inte är i skolan. bäst att ha det som rubrik då ;)

ja som ni förstår så har jag då inte varit i skolan idag. timmarna bara springer förbi ändå? vaknade sent och var meeegatrött. tror jag fattas någon vitamin :P sen blev det lite plugg.. inte så mycket som jag hade velat men så är det väl ibland.
kl 17 var jag på loket och var på ännu ett Bosu pass. det är faktiskt jätteroligt. känns lite som om man går på dagis och hoppar på en studsmatta haha. fast mycket jobbigare.
ikväll har jag bara umgåtts med johanna och kikat lite på nip/tuck..

men jag borde kanske sova nu? ska faktiskt till skolan imorgon.. men först tänkte jag se lite på plastikdoktorerna 90210. älskar det haha =) synd att jag inta hittat det förrens nu!


nip/tuck

igår kom Johanna hem från göteborg och då gick jag genast dit. Eftersom jag inte får se på True blood utan issa fick jag ju hitta en ny serie och det blev Nip/tuck. Både johanna och jag har bestämt oss för att gifta oss med plastikkirurger! perfekt! ;)


RSS 2.0