måndag måndag måndag

johanna sov hos mig igår efter vi sett filmen. vad det är mysigt i sällskap. jag kan absolut vara ensam, men har jag vant mig vid att ha folk runtomkring mig är det riktigt jobbigt att helt plötsligt vara ensam. och efter att ha haft sällskap i sängen fyra nätter i rad ser jag inte fram emot inatt haha.

haft basgrupp idag där vi gick igenom graviditet och förlossning. känns som om jag kan det nu då det är det "normala" vi ska kunna. hur ofta det nu sker? men men. har varit lite hos johanna och pluggat genusvetenskap och sedan gick vi och körde ett pass bosu och efter det lite kondition. det ni! ;) behövs efter allt skit vi har ätit i helgen haha.

nu tänkte jag faktiskt läsa lite mer om bemötandet av barn på sjukhus innan jag måste sova.. upp tidigt och gå på läkemedelsräkning. fy för det är inte min grej det haha

min helg

har varit världsbäst. har skrattat så jag gråtit x-antal gånger och har verkligen underbara vänner! tråkigt att malin ska bo så långt borta bara <3

vi åkte hem till gustaf och festade, tog taxi in till stan och dansade en massa på statt. både johanna och malin sov här igen och vi åt scones och såg bernad och bianca till frukosten! fika på waynes och hemma hos mig innan kvällen avslutades nu med bingolottomys och jag vann en ny lott! inte dåligt :) nu har jag och johanna intagit soffläge igen innan vi nog snart ska sova :) mys med sällskap!





35 kvadrat

har fått två nya inneboende, malin och johanna :)

igår vart vi och åt på Michelangelo, supermysigt och då var även becca med! jag åt pasta m. scampi och kräftstjärtar! suupergott och såå mys. blev ett besök på hemmakväll innan vi gick hem till mig och såg på "a little bit of heaven" som jag verkligen rekommenderar! i slutet satt vi tre och grät! :/

idag vaknade vi upp och åt god frukost innan vi gick loss på stan. köpte tre nya tröjor och en ny kjol, superfin. och så ska jag skaffa mig en ny hårfärg! hoppas det blir bra hihi..

ikväll ska vi till Gustaf på ssk-fest/inflyttningsfest och sen ska vi ut och busa!

puss från oss



fint besök

just nu har jag Malin hemma hos mig. lite sådär småmysigt med sällskap :) speciellt när hon lagar mat till mig ;) Imorse gjorde hon scones och hon har även gjort lunch. Ikväll slipper hon dock den sysslan och vi ska äta på restaurang med Johanna och Rebecca.

just nu har vi paus i plugget och tittar på gamla bilder. kissar nästan på mig. hur kan man ha sett ut/gjort vissa saker? haha jaja det är bra minnen.

gjorde nyss ett personlighetstest och blev riktigt ledsen. blev en riktigt tråkigt person :( Hoppas att det inte är så i verkligheten iaf :)


torsdag

haft basgrupp idag och kom fram till lite vinjettfrågor. känns som om vi ska kunna hela graviditeten + förlossningen (obs, endast normal) men det är mycket. kunde haft en tenta bara på det! ;)

emma kom förbi och vi pratade om vår C-uppsats. Blir nog om cancer.. hoppas det går igenom :) Pratade även om hur hon har det på sin praktikplats (hon är på samma avdelning som jag var på) och lite så.

nu ska jag skärpa mig och läsa lite om graviditet och sedan blir det en sväng till gymmet innan Malin kommer till mig! Myspys!

31-10-27

idag skulle morfar blivit 80 år. kan fortfarande inte förstå att han inte lever längre och det gör mig jätteledsen. Det är väl för att man bor här som man inte märker av det på samma sätt. önskade att du fanns med oss!

Det där med att vara ledig

är alltid lika svårt. kl 7 ringde klockan och jag var tvungen att gå till Johanna för att ta hennes nyckel. Ska tvätta hemma hos henne kl 11 (då vi inte har några tider, tur att vi bor på samma gata!) och ska försöka passa på och plugga lite. innan ica öppnade kl 8 fick det bli en liten promenad då det inte vart lönt att gå hem om. Så nu är frukosten nere i magen och kaffet uppdrucket och jag kan lika gärna börja städa så jag får det gjort. roligt roligt!

Pediatrik

idag ska vi ha föreläsning i pediatrik (barnhälsovård) och hoppas att föreläsaren är lika bra som igår. i em ska vi ha lite läkemedelsräkning vilket betyder att jag inte slutar förrens efter kl 14. hatar långa dagar i skolan ;)




förlossning och graviditet

vi hade en superbra barnmorska som föreläste om just detta idag. väldigt intressant men jag är glad att det inte ska ske mig på ett tag, samtidigt som det verkar vara väldigt mysigt. verkligen en insperarande människa men jag tror inte att det är det jag vill jobba med i framtiden, trots att jag någon gång sagt det. tur att man får ändra sig ;)

nu är lunchen nere och ska strax gå till Loket. det är ju måndag trots allt ;)

ny vecka, nytt tema!

efter att ha gått osminkad och i mjukis fyra dagar i rad är det nu tid att skärpa till sig ;P ska snart cykla till skolan.. hade gärna sovit en timme extra eller två!

idag saknar jag min familj något sjukt. de finaste människorna som finns!

det var den helgen

middag på 1344, kaffe på waynes och bingolottokväll hos Sally! ingen vinst, men vad gör det? hade riktigt mysigt. har aldrig spelat det så på tv heller så det var roligt :) blir nog fler gånger ;)

nu ska jag nog snart sova, imorgon blir det föreläsning om graviditet och förlossning och ett nytt tema börjar - barn och vuxna i vården!


spadag

kl 10 mötte jag Johanna och vi tränade ett tag på loket. Efter det gick vi till Varmbadhuset och hade lite spadag. Det blev bubbelpool, bastu och kallbad. riktigt riktigt mysigt. och så la vi ansiktsmask och gottade oss :) Det var nästan bara vi där, det kom och gick någon men sen var det tomt. Måste vi göra om!

Nu ska vi strax gå till 1344 för att äta lite middag, är vrålhungrig. Frukt står man sig inte på speciellt länge!


johanna i 23 gradigt vatten, kallt!


time of my life

igårkväll hade vi lite spelkväll hos Emma. Hon har sin kompis Ida på besök och de skulle ut så jag och johanna satt där i mjukis, nyktra och de snygga och inte så nyktra. vilka kontraster ;) Vi testade några olika spel men bäst var nog enligt mig rita och gissa ;)

nu ska Johanna och jag gå till loket och svettas lite, sen ska vi till varmbadhuset. Premiär för mig och då har jag snart bott här i två år!

promenix

efter promenaden gick jag till solariet och solade i tjugo minuter. vad det är skönt. men jag har så mycket dubbelmoral. halva sara är nyttig, bra och sköter sig och sen har vi andra sara, som är den totala motsatsen. haha jaja härligt att man har två sidor ;) Man kan lura på mig det mesta, idag bestämde jag mig för att testa sojamjölk, för det ska ju vara bra? Nu har jag bara mjölk i kaffet så kanske inte är den bästa testaren men den får tummen upp iaf!

jag längtar längtar längtar till nästa helg! då kommer fina Malin hit. Johanna och jag pratade om när vi träffade henne senast och jag kom fram till att sist vi sågs var i somras när jag var i karlskrona på besök? är det möjligt? vart har tiden tagit vägen? Känns inte alls så. Men såå mysigt och roligt!!

fina, underbara Malin. denna bilden säger allt om oss, så mycket lycka i ett litet badkar tillsammans med en dammsugare ;)


lugn helg

snart csndax och jag har inga pengar kvar = blir en väldigt lugn helg. Har skrivit en massa på min hemtenta och känner mig klar men fattas ändå några ord. Johanna ska kolla igenom den och se om hon kan lägga till något annars skickar jag faktiskt in den så. Tycker det är så löjligt att man ska fixera sig på hur många ord man skrivit, det blir bara massa ordblaj istället för relevant text...

aja..

igår hade johanna och jag taco-idol-filmmys. riktigt härligt att vakna upp kl 11 idag och må toppen. Nu ska vi gå en lååång runda och bara njuta av att vara lediga. underbart

hemtenta

idag har jag gjort ett besök på gymmet. tog det rätt lugnt, endast lite ben/rygg och kondition. Ska styra upp träningen bättre på måndag när jag återgår till skolan och kan strukturera upp vardagen lite bättre. blir svårt när man har praktik OCH skola samtidigt.

så nu sitter jag och har ätit banan och kaffe. godaste kombinationen ;) ska börja skriva ordentligt på min hemtenta, har alla tankar&idéer i huvudet, dax att få ner dem på pappret (eller word iaf..).

tröttis

nu ska jag gå till gymmet för ett zumbapass. hur fan det nu ska gå till, huvudet är segare än segast och har ingen ork. men lite träning är bättre än ingen träning!

tiden går så snabbt

som sagt, nu är snart mina 5 veckor inom psykiatrin slut. fem toppen veckor. Hade jag fått göra om valet hade jag ändå valt samma ;)

igår var jag på den andra delen av utbildningen om missbruk/riskbruk. Tycker det är riktigt intressant och hade absolut kunnat tänka mig att jobba med det. kanske tom ungdomar med missbruksproblem? Hmm.. jaa vi får väl se vad som händer i framtiden :)


tror att jag kommer ha min sista dag idag, får kolla på schemat vad det är för folk som arbetar de andra dagarna ;) men hade min bedömning i måndags och då blev jag mer än godkänd så egentligen behöver jag inte.. :)

muffins i mängder

okej, igår hade jag lite brottom. la ner alla muffins i påsar innan vi gick vidare och när jag sen kommer hem på kvällen är ALLA ihopklibbade och ser ut som en treåring gjort dem. jaha då får jag gå upp tidigt imorgon och fixa nya..

kl 8 ställer jag mig och gör nya, fast ett annat recept. av någon anledning sväller dem som fan i ugnen och blir inte alls fina haha. jag kan bara inte ta med mig dem till praktiken. asgoda, men skitfula. Så.. nu har jag ca 50 muffins i olika former/smaker i frysen. någon som vill ha? Själv ska jag strax cykla ner till gylles och köpa vetelängd. Housewivesjobbet är inget för mig. Håller mig nog till sjuksköterskeriet..

bakisdag

idag skulle jag baka lite muffins till min praktik, så johanna fick hjälpa mig. jag är ju inte världens bästa på sådant ;) dock fick första projektet bli att inhandla en elvisp..

efter lite pill blev de klara och goda!

bakis och från min bästa sida ;)

 

nu ligger vi helt utmattade och proppmätta efter en god middag på Stars hemma hos Johanna. Jag lånar dessutom hennes tvättmaskiner då våra alltid är upptagna! hur tänkte dem där?



en natt på soffan

igår var vi över 20 pers i emmas lilla etta. trångt men mysigt. finns det hjärterum så.. hihi nej men hade en riktigt rolig förfest :) Sen gick vi till Statt och dansade en massa innan det blev dax för nattmat och promenad hem. Av någon anledningn hamnade jag på soffan och sov där hela natten. Johanna lämnade mig tidigt imorse men ska hem till henne igen och planera mitt bullbak. Har min sista vecka på praktiken nu och ska bjuda på lite fika imorgon!


utgång

ska hem till fina emma om ett tag och förfesta lite. det kliar i benen så danssugna de är! hoppas på en bra utgång med mina ladies, men det kan väl inte bli annat?? :)


utgång

ska hem till fina emma om ett tag och förfesta lite. det kliar i benen så danssugna de är! hoppas på en bra utgång med mina ladies, men det kan väl inte bli annat?? :)


Helg

igår jobbade jag dag på praktiken så det var skönt med en ledig kväll. Vi hade idolmys hos Johanna med hämtmat och annat gott!

Idag sov jag och vaknade utan en klocka som ringde, helt underbart. Nu blir det lite frulle och några avsnitt av solsidan innan det blir en tur ut i det härliga vädret! Hade även behövt börja skriva lite på hemtentan men det får vi se vad som hinns med!

spännande dag!

idag fick jag vara med på en ECT-behandling. ECT erbjuder man vid svåra depressioner eller när läkemedel inte fungerar/ger svåra biverkningar. Det går till så att man söver patienten, och ger han/hon en strömstöt så att ett epileptiskt anfall framkallas. Själva anfallet varar i ca 30 sek och det man vill göra är att öka en viss signalsubstans som ofta är nedsatt vid depression. Förr i tiden var detta väldigt brutalt så jag var såklart nyfiken på hur detta gick till plus att man hört så mycket om det. Men för mig var detta väldigt "lugnt". Man kom upp till postop där ect-rummet låg och patienten sövdes och anfallet var väldigt "lugnt" (ryckte lite grann i kroppen) och gick snabbt över. Själva uppvaket tog inte heller så lång tid och patienten kan vara som "vanligt" sedan. Ofta får man kanske 2-3 behandlingar i veckan och totalt ca 10 behandlingar.

Jag personligen tycker att detta kan vara ett bra alternativ då man känner att läkemedel inte hjälper och att depressionen inte har en annan utlösande faktor (miljö eller liknande). Depression KAN utlösas av att signalsubstanserna är låga och då hjälper kanske inte enbart terapi. Men det är såklart alltid en risk att sövas och att då göra det tre ggr i veckan under en tid och kanske behöva göra underhållsbehandlingar känns kanske obehagligt. Jag vet även att några av biverkningarna är att minnet försämras, men jag tror att många olika faktorer spelar in där med. är man en äldre person försämras minnut successivt naturligt. Jag vet även folk som sagt att man "glömt" bort depressionen och att det i sin tur inte spelar någon roll, för vad är det att minnas? Det finns mycket annat som gör att man glömmer bort saker, som försvarsmekanismer och förträngningar.. Men är patienten positiv till behandlingen tycker jag somsagt att det är ett alternativ.


Happy face!

klaaaarade min tenta. så jävla skönt så ni förstår inte! det är så otroligt mycket nu med praktik och andra skoluppgifter så jag hade verkligen inte orkat med en omtenta!

nu har jag firat med kaffe och ballerina kladdkaka. sjukt gott att doppa i kaffet! ikväll ska jag iväg med johanna och dansa en timmes latino och en timmes afro! jippi!

tre snyggingar på stan

igår tog jag bussen in till stan och mötte Issa&Patrik. vi åt lunch på Asia Garden, både sushi- och thaibuffé. supergott och billigt! ;) hihi så där satt vi och fjantade oss innan vi gick lite snabbt på stan.

snygga va?? ;)





efter tog jag bussen till Jimmy och mös. På kvällen kom Cicci & jocke förbi och vi såg en film som heter Ritualen. Hade hoppats att den skulle vara lite läskigare men helt okej ;) Nu ska jag snart ta tåget till Karlskrona för att ha en tentagenomgång och i samband med den får vi reda på resultatet! Nervöööös


födelsedagsmiddag

som skrivet fyllde min bror 20 igår och då gick hela familjen + hans flickvän ut och åt på Gastro Bistro. Jäääättegod mat, goda drinkar och goda viner! Tanken är att det är lite tapas över det hela, man kan beställa in massa små rätter och dela på. Men jag tog Gambas till förrätt och Wallenbergare till huvudrätt sen vart jag rätt mätt faktiskt. Men smakade på det de andra hade och allt var supergott.

Efter middag gick Karl, Mika och jag till utposten där Cicci och gänget satt. Vid 12 försvann jag bort till Bara Vara för jag ville träffa Anna, Bell och Johanna lite och efter ett tag kom Jimmy, Matte, Jessika och Sofia dit med. Blev en sväng på Madame Moustache innan Jimmy och jag gick och åt nattmat och tog taxi hem. På morgonen mös vi till Mr. Poppers Penguins. Såå söt haha. Jag älskar pingviner.

Tog bussen hem till Issa och har slappat lite till Solsidan med henne och patrik. Har velat se den serien jättelänge men har velat se den från 1a avsnittet och det hade dem så nu är jag hooked ;)






 

 


Helsingborg

natten var lugn och det hände inget speciellt, men timmarna gick snabbt ändå. Tog tåget direkt till Helsingborg när jag slutade och var framme halv tolv. Öresundstågen är verkligen inte gjorda att sova på så ni kan ju gissa hur trött jag var. Men trots det fick jag bara tre timmars sömn då jag vaknade kl 15 och var pigg.. Jaja får väl se hur länge det håller i sig, Karl tyckte jag såg "jävligt sliten ut" :P Vi har precis födelsedagsfikat lite och ska äta middag i stan om ett tag!

en natt

nu ska jag snart ta bussen till sjukhuset och gå en natt på psykiatrin. Arbetet har skiljt sig rätt mycket jämfört med somatiken så det ska bli intressant och se hur det är på natten. Dock känner jag mig inte jättepeppad, ska ta tåget direkt efter att jag slutat kl 7 för att åka hem. Kommer nog vara rätt trött imorgon!

promenad







gick en lång, skön promenad innan. strålande sol och lite lagom kallt :) underbar höst ;)


Fredag

tanken var att jag skulle gå upp tidigt så att jag kan sova i eftermiddag, jo tack. halv nio fick jag draaa mig upp haha. men sitter och myser med film och kaffe och tänkte gå en långis sen. vi har superhärligt väder (ser det ut som iaf). Sen måste jag packa min väska. Imorgon fyller karl 20! helt galet. min lilla pluttbror :)

torsdagen kom och gick

och jag vet faktiskt inte riktigt hur den försvann så snabbt. imorse vart tanken att jag skulle gå med Johanna till skolan, men kom bara halvvägs för vädret var så kasst. Blev en tur inom solariet och sedan hem och äta frukost. sen har jag städat ordentligt och sedan kollat mad men. men det är allt. vid 17 fick jag panik och gick på en låång runda. men nu sitter jag här igen. Har två filmer jag tänkte se och sedan blir det susedax. vilken torsdag ;)

ingen energi

igår hade jag praktik mellan 7-16.30 sedan skulle jag och johanna på afrodans. men den var inställd så vi tänkte testa en annan, vi var där i tio minuter sen gick vi ut. inte alls vår grej. så då gick vi till ica och köpte naturgodis istället ;) haha fetto nr 1 och 2.

så på kvällen var det mys med tjejerna till top model och desperate. var det bara vi som skrattade så att vi nästan grät? klockrent avsnitt.

nu har jag mysfrukost med kaffe, god smörgås och tända ljus. för mig är det jätteviktigt att börja dagen i lugn och ro utan stress. sen ska jag strax cykla till sjukhuset för att gå med min handledare på hennes utbildning om missbrukare. ska bli intressant att se! men blir bara en halv dag, ska till vårdcentralen kl 13 sen ska jag faktiskt hem och sova lite. är helt slut.

godmorgon!

ska strax cykla till praktiken, det ni! duktiga jag :) haha lite peppning så på morgonen ;)

25 årsfest

Jimmy fyllde 25 i veckan så i lördags vart det fest :) tog tåget tidigt på morgonen för att åka hem till cicci och vi pillade lite med det ena och det andra och vid 17 gick vi till Matte innan vi skulle ner till festen. Det var nere på Jakob Johansens hus och det var såå mysigt och fint där. Hans mamma hade gjort jättegod mat med. Vid halv tre ville de flesta ut men jimmy och jag stannade kvar och hjälpte hans mamma att fixa med det sista innan det blev taxi hem :)

på söndagen var det bara mys hela dagen. Cicci kom och hämtade mig och vi körde till stallet och jag skrittade både havanna och en annan häst. så mysigt att bara skritta runt och känna hela atmosfären haha. låter helskumt men men. sen hämtade vi upp Jocke och Jimmy och mös till film!

har varit en mysig helg men det kändes konstigt att inte träffa mina föräldrar när man väl är i samma stad. aja, nästa helg! då fyller karl 20 :) presenttips?? :)

idag tåg jag tåget tillbaka och nu är jag hemma. steker lite pannkakor sen blir det väl bara lugnt, börjar sju imorgon.

snabbvisit i helsingborg

igår gick jag kväll och fick vara lite medicinskt ansvarig. det är inte helt lätt, hur ofta får den v.b. medicinen tas och kan man ta det samtidigt och vad heter det läkemedlet med annat namn? Bra övning för mig :) fick sluta lite tidigare så åkte hem och packade och tittade lite på mad men :)

nu känns det som mitt i natten och ska strax gå till stationen. ikväll är det 25 års fest! hoppas att man kanske hinner inom föräldrarna på lite fika imorgon med :)

RSS 2.0