have2have

i måndags beställde jag ett par kängor från have2have och de kom igår! jättefina, så nu längtar jag nästan efter hösten ;)

igår hade vi som säkert ni hade, 20 grader och strålande sol. kändes jättemärkligt. Johannas kusin Sandra är på besök så vi mös på stan och satt i solen och åt glass. underbart!

nu ska jag jobba kväll på sjukhuset!



fullspäckad dag

praktik 8-17, zumba direkt efter, och nu sitter jag med färg i håret; Delicate iced chocolate. Testar en ny färg! hoppas att den är snygg ;) måste ju vara representabel på lördag!

kommer nog somna rätt snabbt ikväll, har varit fullt upp idag på praktiken, massa nytt  och spännande. gillar det mer och mer.. skulle kanske inte sagt att jag aldrig vill jobba inom psykiatrin ;)

aha-upplevelser

jag har spenderat många timmar i helgen att hitta vetenskapliga artiklar till min studieuppgift. Uppgiften var att vi skulle hitta en "situation" på vår vfu, och koppla den samman med två artiklar, en folkhälsovetenskaplig och vårdvetenskaplig. Lättare sagt än gjort. Men igår drog jag mina egna paraleller och tyckte faktiskt att det blev riktigt bra, hoppas bara att vår lärare tycker det! :) Men jag fick verkligen en slags aha-upplevelse igår när jag äntligen fattade vad jag sysslade med haha.


nu ska jag dricka upp mitt kaffe, klä mig och gå på föreläsning i skolan i utvecklingspsykologi. ha en bra dag :)

jag lever!

kände att det var dax att uppdatera, så att folk inte tror att jag gått och dött av förkylningen (peppar, peppar). men som jag nämnt ngr gånger innan hade jag önskat mig fler timmar på dygnet. de senaste dagarna har bestått av praktik, sömn, kurera mig från förkylningen.

Igår vart jag ledig så då åkte Johanna och jag till Johan för att plugga lite. Gick inte alls bra så vi beställde pizza och drack rödvin istället. Åkte hem och duschade och bytade om och gick till johanna där vi förfestade alldeles för många för hennes 23kvm.

nu kurerar vi oss hos rebecca och ska strax äta lite bakismat. hoppas att er helg varit bra :)

sjukling

mår verkligen inte hundra idag. kroppen värker, lock för öronen och kli i halsen. inte alls så jag vill börja min vecka. vill bara krypa ner under täcket och sova bort dagen.. men nej, ska strax ta bussen till praktiken. Första kvällen, undrar hur det kommer att bli?

första dagen

som vanligt när jag är nervös för att försova mig kan jag inte sova alls. vilket resulterat i ca 1 timmes sömn under natten. kan bero på att jag blev riktigt dålig med (sjuk). men kl halv sex kunde jag äntligen stiga upp efter att ha vänt och vridit mig. kl 7 började min första dag på psykiatrin och det har varit väldigt intressant. HEEELT olikt en vanlig vårdavdelning, men intressant och bra personal. kommer nog bli bra :)

fick sluta lite tidigare vilket jag blev superglad för. så nu ska jag kurera mig med sömn, godis och mad men och hoppas på att jag mår bättre tills imorgon! tur att jag börjar kl 12 :)

ibland förvånar jag mig själv

när det gäller matlagning. idag skulle jag testa något nytt och det blev supergott. älskar grytor och liknande, man tar vad man har i kylen och vipps brukar det bli toppen! tar dessutom nästan igen tid alls vilket är prio för mig! :)  detta är perfekt om ni gillar svampsmak..

detta blir till ca 3 rejäla matlådor, plus en liten portion extra ;)

2 kycklingfiléer
3 morötter
champinjoner
1 paprika
1 paket matlagningsgrädde
1 svampbuljongstärning

koka morötterna innan. inte jättemjuka, inte hårda.. stek champinjoner efter tycke och ta bort detta. Stek kycklingen och tillsätt sedan morötterna, champinjonerna och paprikan. Häll på matlagningsgrädde och i med buljongtärningen. Salta/peppra efter smak. Servera med bulgur (eller pasta/ris om man nu vill ha det)

detta går snabbt, är busenkelt och supergott!

fattiglapp

nu är det inga många kronor kvar.. hittade en hel del fint sen hämtade jag ut mina två klänningar från nelly.


I love raspberry and blackberry, någon ny serie på kicks som jag blev sugen på. finns en del goda dofter! blev duschkräm och body lotion..


 

Skor från Din Sko. Lite mer lagom klack än mina 13cm jag brukar springa runder i och rejäl och bra klack för höst/vinter.Ser lite tantiga ut på bilden, mycket finare i verkligheten!

 

Två klänningar från Nelly:

 

 

så nu blir det nog ingen shopping i oktober ;) Köpte även lite nya underkläder på hm men jag är lite sådär med att lägga ut det ;) där går gränsen haha

 

 


ny vecka, nytt tema!

nu är ju tentan skriven och den ska jag lägga bakom mig ett tag och fokusera på det nya, barn & vuxna i vården!

jag börjar min fem veckors praktik på en psykiatrisk vårdavdelning imorgon, ska bli otroligt spännande! jag var där i förra veckan för att få schema och så, och det är ju minst sagt speciellt. men kan nog bli väldigt nyttigt och stärka mig!

idag är jag ledig vilket har betytt sovmorgon och nu ska jag pilla lite med grejer innan det blir lunch på stan med Emma. tänkte shoppa lite med och hämta ut den nya boken och två klänningar som jag beställt på Nelly. Ikväll blir det ett bosupass och lite mys innan det blir tidig säng! börjar sju imorgon :/ kan nog bli en bra dag detta!

dagen efter...

igår gick jag och Becca till Björn i vår klass där en del av killarna var. kändes märkligt att vara två tjejer och resten killar, det brukar vara tvärtom när det gäller vår klass ;)

vid 22 trillade en del från klassen in och efter ett tag var vi riktigt många i björns lilla etta, superroligt!
blev en vända på statt innan kvällen avslutades :)

idag vart jag riktigt bakis så jag har sovit från och till fram till 15. visserligen har jag inte sovit så mycket i natt heller så säkert det som spökat med.. men har städat (äntligen!!!) och duschat så nu känner jag mig lite fräschare. ska gå  och möta emma nu och så ska vi mysa och skvallra lite :)

tentafest!

nu är tentan skriven! den var upplagd att det var x-antal fall och att man skulle diskutera för/mot för en eventuell diagnos och omvårdnadsåtgärder. Sen vart där en fråga om två läkemedelsbiverkningar och en fråga om Lag för tvångsintagning. Lagen känner jag mig säker på och diagnoserna helt ok. men läkemedlena var ju sådär som jag skrev igår. Nu är det bara att vänta och se!

när jag kom hem efter vår tenta-lunch var jag helt slut och bäddade ner mig i soffan och kände för att stanna där hela kvällen... men.. nu har jag duschat och börjar peppa med musik, dax för tentafest! :)

fredagen innan tentan

idag har jag bara småpluggat lite, det är som en spärr har i huvudet, jag får inte in mer! Och jag är verkligen inte färdigpluggad, har aldrig känt mig såhär osäker på symtom/diagnos och läkemedelsgrupper/biverkningar etc etc. men som sagt, det är en spärr! det får bära eller brista..

vid 12 gick J och jag till gymmet och svettades rejält, härligt! ikväll var vi hos emma och åt kebab, naturgodis och såg på idol & "life as we know it". såå söt film!

imorgon börjar tentan 11, vilket gör att jag får mer sovmorgon än vad jag haft på hela veckan haha. håll nu tummarna imorgon!

slutspurten

två days to go. har pluggat hela förmiddagen så nu börjar det bli dax för paus. ska hämta upp tvätten som hänger på tork och sedan ska J och jag promenera till gymmet. Tänkte bara köra lite kondition och styrka idag. Igår var vi på zumba, så sjukt roligt. Jag har varit på zumba tidigare, men detta var något helt annat. fantastisk ledare och riktigt bra musik. som en utekväll, fast med mer dans ;) onsdagar är spikat för det nu! :)

Dagens

endast för att slipa myset med psykiatriboken!!!! ;)


Dagens humör: neutral grundstämning
Dagens mående: bra
Dagens borde: ja en massa, städa, plugga, handla, laga mat. ja allt
Dagens frisyr: uppsatt
Dagens smink: inget just nu
Dagens klädsel: fortfarande nattoutfit ;)
Dagens planer: plugga lite, gå till skolan, plugga lite till
Dagens materiella vill ha: nya mysiga höstkoftor!

Dagens fundering: Har inte hunnit fundera så mycket idag. Bra eller dåligt?? hmm..

Dagens beroende: Kaffe as usual.
Dagens tråkigaste: mitt liv är aldrig tråkigt ;)
Dagens längtan: efter mina goa tjejer
Dagens superlängtan: att jag ska förstå hela psykiatrin! ;) (höga krav, vad är det?)
Dagens tidning: ingen

Innan jag kände dig

det är väl ingen som missat att Melissa Horn släppt sin nya skiva, innan jag kände dig? såå bra. älskar henne och det är världens mysskiva. lyssna lyssna!!! :)

onsdag

och tre dagar kvar till tentan! iiih. så nervös haha :)

har ätit frukost och kollat på både kaos i båstad och paradise hotell, givande program ;) nu ska jag mysa lite med psykiatriboken innan jag ska cykla till skolan för att gå på en föreläsning jag missat. i eftermiddag blir det lite mer plugg och sedan ett zumbapass! kan nog bli en bra dag :)

Dagens




Dagens humör:
Glad, men lite stressad! (tenta snart...)
Dagens mående: Bra
Dagens borde: Borde verkligen plugga istället för att sitta här
Dagens frisyr: Uppsatt, plattat
Dagens smink: Bodyshops mineralpuder, mascara
Dagens klädsel: Enkel tröja och mörkblå byxor.
Dagens planer: Spendera hela dagen i skolan av någon onödig anledning
Dagens materiella vill ha: En ny mobil! haha :)

Dagens fundering: Att idag är det sex månader sedan min fina morfar dog. tiden går så snabbt, du är otroligt saknad!!!!<3

Dagens beroende: Kaffe och läkerol xtreme, och jag undrade varför jag hade ont i magen igår??
Dagens tråkigaste: Att jag frivilligt anmälde mig att gå på basrådsmöte. för jag är ju så engagerad i det ;)
Dagens längtan: Till Latinodansen i eftermiddag, lets shake som ass.. ;)
Dagens superlängtan: hihi säger jag inte :)
Dagens tidning: alla mina bloggar ;)

mysiga vänner

igår när jag kom fram till karlskrona gick jag direkt hem till Johanna som lagade en god middag till mig och till becca som kom strax därefter. Vi pluggade någon timme innan jag behövde gå hem och lämna alla grejer. Måndagkvällen spenderade vi hemma hos Emma med tjejsnack och mys. vilka tjejer jag har!<3

helgen i hbg

dagarna går snabbt och man hinner aldrig med allt man vill..

men på fredagen åt jag middag med mina föräldrar (känns kanske konstigt att skriva så när jag bor hos dem, men min familj är nog de jag träffar minst ändå. de är guld värda som ställer upp alltid alltid oasvett) och sedan körde karl mig till Anna och filippa där vi hade en minireunion från turkiet. Men det blev bara ett kort besök och sedan kom hem hem till Laröd igen..

Lördagen, då hämta Cicci&Jocke mig så åkte vi och tittade på när Jimmy spelade fotboll. Kul att se :) efter åkte vi alla fyra och åt glass på sofierokiosen! Cicci och jag hade lite tjejmys hos henne och fixade med håt och naglar innan Jimmy kom dit igen och vi åt tacos. Blev lite "förfest"/spelande och sedan promenerade cicci, jimmy och jag ner till stan för lite dricka. Halva priset på docken, inte dåligt. :) Men det blev ingen sen kväll vilket var rätt skönt. Vi sov jättelänge på söndagen, klockan var väl 13 eller något. Då hämtade cicci och jocke oss och vi hade söndagsmys hos dem med chips, dipp, ben and jerrys och två filmer, "när lammen tystnar" och "bridesmaids".. den sista trodde jag skulle vara sååå bra eftersom de flesta sagt det men jag blev nog lite besviken :P men visst, roligt och lite småmysig med inte mer än så :)

så nu tar det emot lite att åka tillbaka när man haft en så mysig helg :/ men det går snabbt igen tills nästa gång man ska ner och nu är det en tenta som väntar! ska begrava mig i böckerna så fort jag kommer till karlskrona.

frisören, mormor, väla & glass

dagen idag började med ett besök hos söta Sahra som klippte mig så fint. Är jättemegasuper sugen på att sätta in extensions då hon har specialerbjudande! har aldrig haft det och det känns som om det är något varje tjej borde ha testat? ;)

åkte hem till mormor efter det och åt lunch. pluggade även lite där eftersom mamma hjälpte henne med räkningarna :) iaf en timme ;) alltid något...

blev en tur till väla med, har inte sett det nya! men det är ju fortf. massor som inte öppnat? aja, helt okej och skönt att man faktiskt kan gå "runt" nu :)


köpte nytt serum från Lanza och mitt favorit Schampoo och Balsam. de är nog absolut bäst, och då har jag testat en del i hårväg :P


och eftermiddagen avslutades på sofierokiosken med mamma! muuums. älska alp-olle! :)


 

 

 



 

 


redovisning

om drygt en timme ska jag åka till skolan och ha en redovisning om autism för basgruppen. jag brukar inte vara nervös, men idag är jag sjuuukt nervös. Vill bara ha det över NU!

sen ska jag ta tåget mot helsingborg. det är med lite blandade känslor men kommer säkert att bli bra :)

en dag i skolan

kl 9 hade vi föreläsning om läkemedel vid psykiatriska sjukdomar och lite fysiologi och så där.. men asså, jag dör vad tråkigt det är. det är precis som om min kropp ställer om sig på sleepmode så fort jag går över tröskeln?? tack och lov att vi inte har så mycket föreläsningar!


söta, snälla emma var kvar och åt lunch med mig innan jag hade en introduktion om vfun. jag ska vara inom psykiatrin i fem veckor som ska bli väldigt spännande!

nu blir det lite kaffe, paradise hotell och sedan psykiatriboken! :)


fotbollsmys

kom precis hem efter en kväll hos Emma tillsammans med Philip och David. perfekt efter en jobbig dag i skolan/träningen. frågan är om jag kommer ur sängen imorgon???!

strunta i idol!!





för du är bra ändå!

matlagning

asså jag är inte världsbäst på några vis alls på att laga mat, skulle nästan vilja säga att jag är kass. men är det något jag är grym på, så är det pajer! (obs.. ingen äggstanning på ;))



kanske beror det på att det inte är svårt? idag blev det spenat, broccoli, paprika, majs, stekta champinjoner och zucchini och feta ost överst! mums mums


såhär ser det ut hemma hos mig:






psykiatri, datorn och kaffe..

resten av dagen kommer bestå av att jag ska göra en paj (har massa i kylen som kommer gå ut annars), två danspass på gymmet (latino och afro) för att sedan skynda sig hem för att kolla fotbollen med emma.. Däremellan ska jag hinna plugga?? Sa jag att jag önskade att dygnet hade lite fler timmar? ;)


en dag med psykiatrin..

är en riktig pluggdag idag. vädret är kasst, grått och det bara regnar.. gör inte mig något eftersom jag måste spendera hela dagen med psykiatriboken och just nu är vi inte jättebra vänner..

men det är bara att bita ihop, ska åka till hbg i helgen och vill helst inte tentaplugga större delen av tiden så får skärpa mig lite ;)

fast lite paus blir det idag.. två pass på gymmet ska avverkas, aerolates och bosu. frågan är om man kommer orka båda?? ;)

flottister och sjuksköterskor

igår var vi på förfest hos en av mina nyfunna vänner (läs hittade i kebabkön förra lördagnatten). Det är detta jag älskar med studentlivet, spontaniteten! Var några killar som tyckte att vi skulle dra ihop en förfest och vi är ju inte sena med det :) Blev en sväng på Statt och dansade lite innan emma tyckte att jag skulle gå hem ;) Så hon låste in mig hos mig :/ men Johanna kom och räddade mig och vi begav oss på fler äventyr; efterfest på minerva.

Så vi vaknade upp där och efter ett tag körde vi in till johanna så vi kunde byta om och gå och äta frukost/lunch/middag på stars med våra nya vänner :) haft ännu ett riktigt roligt dygn! :)

make me wanna shake..




vilken överraskning!

igår var emma och jag på stan och shoppade, ovanligt? Hittade en massa fint ;) men det bästa av allt var att cicci ringde och frågade vad jag var! Då berättade hon att jocke och hon hade kört från hbg för att hälsa på lilla mig!! bästa händelsen någonsin!

så vi mötte upp dem utanför hemköp och detta dygnet har varit så mysigt. vi åt tacos hos mig och drack vin/öl/cider och hade filmmys igår. idag åt vi en jättemysig frukost och åkte tur/retur till aspö och avslutade med glass från glassiären! nu har de tyvärr åkt igen men vilken överraskning! :)

ikväll blir det lite fest med tjejerna, kan man ha det bättre???


äntligen

har jag tränat mitt första pass på väldigt väldigt länge.. ett litet sommaruppehåll har man ju haft så det fick bli hyffsat lugnt. men bara för det kommer jag säkert att bli bålförkyld (som man säger i kna.. betyder ungefär jätteförkyld).. håller tummarna för att det inte är så ;)

för övrigt har jag spenderat dagen i skolan och skrivit lite om bemötande av autistiska barn. jättesvårt! någon som har någon erfarenhet av det kanske?? :)

RSS 2.0