valborg

idag är det valborg och den kommer bli fantastisk, det vet jag.
Kvällen börjar med att mamma&pappa bjuder på middag och hit kommer Anna & hennes föräldrar, Tove & hennes föräldrar. älskar våra middagar. god mat, massa skratt och härligt sällskap.

idag har jag myst på stan med anna, tittade i affärer, hälsade på filippa på thai corner. lite mer titt i affärer och sen mötte filippa upp oss och så fikade vi på espresso house.

nu ska jag föna håret och slänga på lite smink!

proppmätt

hjälpt till med städning, handlat med mamma, ätit god thaimat med mamma&pappa och nu ska jag hälsa på bellan. full rulle. inte konstigt att jag sover gott.

mycket ska hinnas med

när man är på kort visit.
igår mötte jag upp min fru (anna) på knutan. vi promenixade hem till henne och sedan vidare till cavolo nero. världens godaste pizza!
rullade tillbaka till anna och dit kom även issa, så vi skvallrade massa :) såklart!

idag har jag lunchat med Stellan&Cicci på olssons skafferi. det var så varmt så att vi kunde sitta ute, underbart. blev en snabb sväng på stan och hittade världens finaste ring!! men köpte den inte.. får hålla lite i pengarna tycker jag. sen var cicci& jag bara hos henne och pratade :) riktig mysdag!

nu har jag satts i arbete. lite snäll får man väl vara när man är hemma :)

mysdag!

åt en god frulle och ringde celle. blev hämtad av henne och sedan var det dax att fixa lite ärende. vi var i stallet, banken, fixat med en möbel och fikat. mysigt att bara umgås och snacka skit!
mötte upp mamma efter att hon slutade och ordnade med en födelsedagspresent och nu är det tid att ge sig av igen. ska möta upp anna på knutpunkten och sen blir det MYS!!

home sweet helsingborg

äntligen framme. hann med ett tidigare tåg från kalle + ett tidigare tåg i lund vilket resulterade i att resan tog 3 timmar ist för 4. pappa ringde när jag satt på 219 och frågade om jag såg eurovision men för att inte bussen skulle avslöja mig så fick jag säga att jag inte hade tid att snacka och bad om att få ringa upp.
kom hem och ringde på dörren och gissa om mamma blev förvånad! hiih. skoj!

nu är man hemma och jag har gjort det viktigaste, spanat in kylen! underbart att vara hemma ibland!
imorgon ska jag unna mig en härlig sovmorgon, god frukost och bara ta det lungt. sedan får jag se vad dagen har att erbjuda :) blir nog ett besök hos cicci att börja med!

rock that body

idag är en sådan dag som jag älskar att bo i karlskrona. tentan är "över", vi har ätit god lunch, vi har spelat brännboll men militärare och ssk vann, såklart! vi har haft minitentafest och ingen gnäller över att jag kommer hem en måndag och faktiskt är lite småfull.
imorgon är det upp rätt tidigt, basgruppsmöte. sedan är det förflyttningstekning och efter det HEMFÄRD. hihi. men mamma&pappa tror att jag kommer hem på onsdag, vad förvånade de kommer att bli ;)


tentan är ööööver

eller det vet jag iofs inte, men den är skriven! men ack vad svår!! håller mina tummar stenhårt på att jag klarar den. drygt att man måste vänta i 14 dagar nu bara.
vi åt lite lunch (hmm. mycket ska jag kanske skriva). var buffé och vi utnyttjade verkligen det.
en snabb sväng i stan resulterade i en kavaj.. jaja..

nu ska jag packa lite och sen är det brännboll med klassen!

söndag i karlskrona

varit på stumholmen med Emma&johanna och mös. efter ett tag gick emma och en stund senare började johanna& jag bli kalla så vi promenerade bort mot andra johanna för att se hur det såg ut i hennes lägenhet. börjar bli riktigt bra där :)
Sen gick johanna&jag till glassiären (till helsingborgare, det är som sofierokiosken fast EN smak är 5 kulor och det är snooorbilligt.) gissa om där var folk! stod i kö i säkert 20 min, men solen skev så vad gör det? :) de gör även sina egna rån där, sjukt gott var det!

sen promenerade vi hem och nu lagar jag mat och lyssnar på the rolling stones. känns som att vara hemma och att det är pappa som lagar maten.. HEMLÄNGTAN!! hihi. idag blir det köttfärssås ala Sara, så vi får väl se om det är ätbart! luktar gott iaf :)

sen kilar jag hem till Johanna och dit kommer även emma och så ska vi se ps. i love u. inte sett den än! gissar på att jag kommer gråta lika mycket som igår??

dagen före D

igår hade vi tjejmys (som vanligt.. hihi) men emma, johanna &jag promenerade bort till malin och så såg vi Dagboken. vad jag älskar den filmen och vad jag grät haha. för att lätta upp det lite fick vi se bring it on efteråt.

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen får vi se vad som händer idag. vädret är underbart iaf! imorgon är det tentadax men jag önskade nästan att den vore idag, vill bara ha den avklarad! drygt att vi måste vänta i ca 14 dagar innan vi får reda på resultatet.

har en sjuuuk hemlängtan också. men snart, snart är jag hemma igen!!


jag leeever

har pluggat lite med emma, och sovit lite. hihi. myseeepys.
nu tänkte jag att jag skulle bjuda på en fyllebild på mig, det är inte ofta. för lite bilder i bloggen tycker jag!


lööördag

och jag ska göra vad? plugga. solen skiner som aldrig förr och jag ska p.l.u.g.g.a! tråkigt!
igår var det en riktigt toppenkväll, skönt att släppa allt som har med humanbiologi att göra för några timmar. igår kom malin, johanna, emma & johanna över och vi fixade oss och snackade skit och bara mös. runt 22 trillade vi hem till philip där vi förfestade. vi hamnade på harrys och hade riktigt riktigt roligt. iaf jag :) hihi. och var lite bättre på att ta kort denna gången, dock tar det hundra år att ladda upp till bloggen tack vare mitt uuuunderbara mobila bredband!



1. hemma hos mig
2. fyra små mongon ;)
3. mina tjejer&jag
4. läääääppglans ska det va!

make me wanna say..

nu har emma gått. vi har pluggat hela dagen. imorgon är sista dagen, vill verkligen inte plugga på söndag.
men innan vi tog tag i plugget var vi i stan och fixade lite och jag köpte vin till ikväll. tänkte testa ett nytt; manifesto från sicilien!
men nu ska jag hoppa in i duschen så det är gjort innan emma kommer tillbaka :)

godafton!


Hooola!
nu har jag ätit lite god middag & ska strax kila över till emma. dagen har bestått av en massa, massa plugg. och lite tvätt =) fick även springa hem till johanna och försöka hjälpa henne med matspjälkningssystemet och vi båda lärde oss en massa! vad hade man gjort utan sina vänner i kallekrona? det är även johanna som gjort min fina fläta i håret, hon är superduktig!


baby, let me love u

solen skiner här i kalle, underbart! så strax ska jag promenixa till skolan för att ha basgruppsträff. efter det ska jag faktiskt promenera raka vägen hem och försöka koncentrera mig. idag och imorgon på dagen ska vi ge järnet! och på fredagkväll ska jag faktiskt unna mig en utgång, ska bli härligt. dricka lite vin, dansa loss lite och släppa tanken på tentan!

tentaplugg

is so not my thing. hatar det. jag försöker verkligen nu. men att sova hade varit så mycket härligare! håll tummarna för att jag klarar detta! skulle det bli en omtenta, är det väl inte hela världen. men gud. att släppa detta och gå vidare till nästa grej hade varit härligt!
nu ska jag vila hjärnan lite. fröken bresch gick precis och nu ska jag se ett oc-avsnitt.

ibland förvånar jag migsjälv

har precis lagat middag.. efter att ha gått i ett par dagar och funderat över hur man gör biffar som INTE går i sönder har jag fått lite tips och nu har jag klurat på det tillräckligt haha. så idag tog jag tag i det och gjorde fetaostbiffar med ungsgrillade grönsaker/potatis och pepparsås! det ni ;) vad som förvånade mig ännu mer var att jag fick idén om att jag bara skulle bryna dem i järnet, sen fick de åka in i ugnen tillsammans med grönsakerna så att de blev riktigt saftiga och goda! och gissa om de blev det? :) MUMS!
det ser väl inte jättebra ut på bilden, men huvudsaken är väl att det smakade det? :)

praktisk tentamen

har vi haft idag. har inte alls varit nervös, förrens jag kom in i rummet. jisses. haha. hatar att bli inspekterad. menmen, nu är den delen avklarad! satt och pluggade fram tills ca 15 sen orkade ingen något mer. nu ska jag unna mig ett OC avsnitt, är helt slut i huvudet!!

just live your life

just nu sitter jag och är uttråkad. väntar på att mina makaroner ska bli klara sen tänkte jag att jag kan ju lika gärna sitta hos emma och vara uttråkad :) smart va? tänkte smyga med mig min fysiologibok och nya överstrykningspenna! hahaha. jag älskar mitt pluggis liv, man lär sig faktiskt något! knepigt va? ;)

nej, middag nästa!

kulkul

tappat bort min ipod.. har förmodligen trillat ur jackan eller något. super roligt. jag har ju verkligen råd att köpa en ny.

nu så :)

orkar ni läsa detta, är jag imponerad! men detta är mest för min egen skull, så att jag aldrig glömmer :)

gårdagen började redan kl 10 då vi åkte iväg med en båt till kungsholmen i karlskrona. det finns ett fort där och försvarsmakten anväder det. vi var där och skulle öva på valesen&buggen dock ;) riktigt roligt och jag skrattade så mycket. jag sa att jag skulle filmat detta och visat mamma&pappa, för detta händer nog aldrig igen. men nu är jag lite mer hej på vals iaf ;) tur att jag hade per, han var den bättre av oss två och det var ju han som skulle föra så det var ju bra. vi fick lunch och sedan va det dax att åka tillbaka.

johanna&malin kom till mig och hjälpte mig att göra mig fin! utan dem vet jag inte vad jag hade gjort. hade en otroligt fin sminkning och håret var superfint! jag har tyvärr inte så många kort, får se vad jag kan hitta!

men vid 17 var det tid för bal och vi tog taxi från elinor. det var då jag, mina, hanna och elinor.
bort till marinmuseet och sen kom våra män och alla andra män&kvinnor såklart. alla var så fina i sina klänningar och killarna i sina kostymer! eller kostymer, det är det inte direkt men ja.
denna balen var speciell för de som var kadetter och de gick verkligen "by the book" när det gällde balen, vilket var skoj!! vi skulle alla rada upp oss och hälsa på värdparen, dvs skolchefen och hans fru, marininspektören och hans fru. sen kom vi in i en stor sal där man skulle hälsa på ALLA som stod uppraddade, dvs att jag sa hej, sara 120 ggr! haha kändes lite dumt, men ska det vara by the book så ska det. ännu mer mingel innan det var dags för middagen. trerätters som bestog av laxtartar, strutsrostbiff och vitchokladcheesecake. goda viner, tal till kvinnan, tal till mannen och trevligt sällskap! man var ju lite nervös när man skulle sitta brevid en kommendör men alla var supertrevliga. men men att behöva tänka på hur man ska göra när man skålar, titta på sin man, till höger, raktfram, smutta på vinet, titta på mannen raktfram, till höger och på sin man, och sedan sätta ner glaset, hör inte till vanligheterna! haha.
efter middagen spelade ett band och då blev det vals såklart. kändes så overkligt och stå där och dansa, lär väl aldrig få vara med om det igen!!
vid 00 sjöngs nationalsången och sedan började vi gå ett fackeltåg till marinbasen där efterfesten skulle hållas. och vilken efterfest! vid 4 gick bussen till kungsmarken och då promenerade jag hemåt, nöjd!
jag hoppas verkligen att jag får chansen att gå på en bal till, detta var overkligt! och frågar någon er om ni vill gå på kadettbal, GÖR DET! är glad över att per bjöd med mig och fick uppleva allt detta!!

nu hamnade bilderna i oordning och jag kan inte fixa tillbaka det..
men det är jag och johanna :) synd att bilden inte är riktigt rättvis ;-)
lite bilder från efterfesten och på bandet från balen ;)

mina sena updates

även om jag tänker på min familj& mina vänner i helsingborg varje dag, så har jag inte ångrat en sekund att jag flyttat hit. är bland det bästa som hänt mig.. känns lite som att turen äntligen vänt och att det är min tur att få vara lycklig! denna helgen, har varit otroligt bra! nu ska jag lägga mig och unna mig en sovmorgon som inte borde finnas. imorgon ska jag berätta om min balhelg, om någon nu orkar läsa :)

balhelg it is!

nu borde jag inte blogga, en sådan kväll igen. har precis varit på coctailparty på officersmässen i karlskrona. jag har varit så otroligt negativ till det hela, men det har faktiskt varit riktigt bra. jag har dock varit riktigt riktigt kass på att ta kort ikväll, får skärpa mig tills imorgon!
men men. gick hem till elinor, drack lite vin och sen promenerade vi bort. mötte upp min baldejt, per, och gick in. lite mingel och så.. god buffé och det sjöngs snapsvisor och ja allt. nu är jag hemma och ska sooova. imorgon är det en heldag, kl ringer kl 8. då ska vi ut på "hemlig aktivitet" och sen är det BAL! ska ta en MASSA kort!

så var det helg!

igen. jävlar vad veckan går snabbt! idag har det inte blivit jätteseriöst med plugg. tusen tankar far igenom huvudet och jag är okoncentrerad och rastlös. har hemlängtan! men jag hoppas att lite fastnat mellan mina oc pauser ;)

lite paus

från allt vad som har med humanbiologi att göra ska jag ha nu och se ett oc avsnitt!
har varit helt underbart väder i kallekrona! =D hoppas att det fortsätter hela helgen
bjuder på lite bildregn eftersom jag varit kass med det!

emma&jag satt i solen en timme och pluggade innan vi började med metodövningarna. inte tokigt att ha en brygga precis utanför skolan








men bara jobb gör en tråkig, vi måste få ha lite roligt också! så vi hade lite förflyttningsteknik med billig ;)

trött, tröttare, sara

är riktigt trött idag. sovit som en stock efter alla nya intryck från igår. och dessutom i nya sängkläder som är såå mjuka och gosiga ;) sängen bara skriker sara!
nu ska jag se klart oc, sen är det skolan som gäller.
ikväll ska johanna& jag se hur jag ska ha håret på lördag! spännande

jag bjuder på migsjälv igen

okej. måste bara berätta detta. idag på hospiteringen så satt jag mittemot en tant. hon tittar på mig och ler, och säger att jag har en väldigt fin kofta och frågar vart jag köpt den. EN TANT. jaja. man kallas inte tant Sara för ingenting!

i miss my sambo

ja jag har en sambo. eller särbo? eller hm. vi har nycklar till varandra iaf ;-)
tweedle ringde idag och då kläckte hon ur sig att "nu kommer du att blogga om detta" och jag lovade att inte göra det. men strunt samma. och att umgås i skolan räknas ikke! fast hon vet redan att jag saknar henne :) dumma tenta..


fullständigt normala.

jag har överlevt

och blev faktiskt possitivt överraskad och kan absolut tänka mig att vara där 8 veckor nästa termin.
alla som känner mig vet att jag är en bölfia och det var inte långt från tårar. haha. jag är så otroligt lättrörd.
men jag kan ju säga en sak, jag vill, under inga omständigheter, hamna på hem. skulle så vara fallet, hoppas jag att aktiv dödshjälp finns och att min familj förstår mig. nu låter det som om det var jättehemskt idag, men det var det inte. det är otroligt fint att det finns sådana ställen och man blir varm i hjärtat när man vet att man hjälper en person. det ger så otroligt mycket. MEN. jag vill aldrig hamna i en sits där jag inte kan ta hand om mig själv, där jag inte kan resa mig ur sängen, gå på toaletten eller en så enkel sak som att äta själv. det skär i mitt hjärta att se hur underbara männsikor blir gammla och till viss del faktiskt mår dåligt av det.
men jag har lärt mig en massa idag och bästa stunden idag var nog när röda korset kom (de kommer ca en gång om året och de hade lyckats pricka in den dagen idag) och hade fika för gamlingarna :) de hade dukat upp ett långbord med goda kakor och kaffe och satt och spelade musik. sen sjöng vi från ett sånghäfte och de fick även önska sina favorit sånger. när en man önskade "en sång för elsa" eller vad den heter och han sken upp, då vet man att det är värt det. när man ser det leendet och känner hans lycka, det är en obeskrivlig känsla.


fullspäckad dag

jaha, detta var nog det tidigaste jag bloggat på vädligt länge. tur att solen har dykt upp, annars hade nog kroppen protesterat! nu ska jag iväg på en dags hospitering, håll tummarna för mig!
sen blir det hem och tvätta. gissa om jag kommer att sova gott inatt?

igår träffade jag killen som jag skulle gå på balen med och han är faktiskt jättetrevlig. så på lördag är det dax!

hello my friends

nu är jag hemma från skolan, är helt slut i hela huvudet. men kan inte sova nu, imorgon ska jag upp vid 5!!! kl 6.15 går bussen till rödeby där jag ska vara på mogårdens äldreboende. känner mig inte alls taggad. är rädd att jag kommer bli sjukt avskräckt och inte vilja göra det något mer. vi ska ju trots allt ha 8 veckors praktik inom äldrevården nästa termin. vilket jag HATAR. vill inte alls det. men för att komma dit jag vill måste man ta sig över det mesta? och jag vill ju kunna allt! vill inte komma som nyex. och inte kunna vissa delar. så man får ta det tråkiga med.. eller vad vet jag, jag kanske för det riktigt roligt imorgon :) hoppas!

nej nu ska jag plugga lite till. jag viiiiill klara tentan!!!

jahaaa..

idag har jag pluggat, pluggat lite mer och pluggat lite till. nu ska jag äta lite sen blir det måndagsmys hos antingen emma eller johanna :) tänk om man hade pluggat såhär mkt i gymnasiet, heeellooo MVG! haha.
jag bara måste klara tentan!!!

om jag inte visat er den, så vasse. absoluta favvolåten just nu


måååndag

tror jag det är ;) man har helt ärligt inte superkoll. eller läs man: Sara.
idag har jag en sjuk hemlängtan. pappa&mamma ringde igår och frågade om jag skulle följa med ner till kroatien i år. jag vill!! men samtidigt vill jag jobba. men gratis semester är aldrig tokigt men då är det i typ 2-3 veckor.. vi får se hur det ser u tmed jobb osv. men ooh.. jag saknar min familj idag! och det känns som det är långt kvar innan jag får komma hem! :(

you got me all wrong

idag har jag faktiskt pluggat på rätt ordentligt. skönt. känns som om man fattar lite, med betoning på LITE vill jag tillägga. som sällskap har jag haft min playlist med oc musik som jag bara älskar. i mina pluggpauser har jag då kollat på oc som ni kanske förstår ;) måste vara en av de bästa serierna!!


för att roa er

vilken jävla kärring man blivit. gnäller för att allt är för dyrt och har sig.
i torsdags åkte johanna, emma & jag till öob. och jävlar vad vi gick loss. hahahah. det är nya favortiaffären. allt är sjuuukt billigt!! köpte bla en tavla för 99 kr! väldigt fin för det priset :P
nej nu ska jag diska och sedan bege mig till billig



trots min baksmälla

har jag haft en riktig myslördageftermiddag. tända ljus, john mayer och bara slappa. vad skönt att det är att vara ensam ibland.
men nu ska jag laga lite middag, sen kilar jag över till billig! tjejmys slår nog ändå ensamhet ;)

mår inte helt hundra idag...

men fy vad skoj det var igår :) malin kom hit, vi gjrode pizza, drack vin och snackade skit. sen sprang vi över till emma&johanna där vi skulle festa. kom en hel del folk från klassen och lite annat folk :) riktigt trevligt! alla är så himla trevliga och öppna här i kalle tycker jag.
vi gick bort till harrys/sliver som jag inte varit på och det var riktigt, riktigt bra! inget uteställe kan helt ärligt jämföras med detta. själva inredningen och allt var sjukt fint. eller så är det kanske för att man är lite trött på det hemma, men detta föll mig verkligen i smaken. så där dansade vi loss och busade. vid 3 promenerade jag hem med min granne och hans vän, perfekt, slapp man gå ensam.
nu ska jag vara bakis och vila mig. ikväll är det lördagsmys :)



lets get crazy tonight

något som är underbart med kallekrona är att, vart man än vänder sig (eller nästan...) så finns det många snygga män i uniformer. läckert. idag när jag och emma promenerade genom stan, så såg jag en man, runt 50 års ålddern, med sexigt grått hår. döläcker (men jag tänkte att nu fick det räcka, tänk på hans ålder!!!!). hahahaha. men när vi hade gått förbi, sa emma samma sak! och vi båda undrade varför hans fru såg så sur ut. min man SKA se ut så när han är i den åldern!!

nu ska jag sova lite, för ikväll blir det inte lungt. runt 17 kommer tweedle, så ska vi göra pizza, dricka vin och sen beger vi oss ca 50 meter och då blir det fest! lets get crazy tonight...

ingen lust

till att blogga. har inget trevligt att berätta heller.
hade eller har en väldig hemlängtan idag. vill krama om mina vänner, få se dem och berätta hur mycket de betyder för mig. träffa min familj, min mormor&morfar.

nu har det varit och kommer vara en massa pluggeliplugg fram till fredag. då är det FEST! efter det har jag antagligen en massa skoj att berätta ;) hittade dessutom världens bästa playlist på spotify, som det kommer pumpas hela dagen. pepp pepp! :)

rude boy

Bästaste anna vet verkligen vilken musik jag gillar!

sitter och vilar lite, kom precis hem från gymmet. blir strax en dusch och sen är det plugg plugg plugg som gäller! fyyy.. sitter dessutom och håller tummarna för att jag INTE ska bli sjuk. issa vart ju tokförkyld och där har jag bott hela helgen. håller jag mig frisk är det ett mirakel!!


btw

så är jag trött och irriterad och då kan jag kräkas lite över dig "anonyma" kommenterare. du är aldrig anonym över internet LILLA GUMMAN. lär dig skriva på riktigt om du ska använda dina fina akademiska ord. att "dom kanske är upptagna". vad fan är dom? hatar mig själv för att jag ger dig denna uppmärksamheten.

kulturella söndagen

nu sitter jag hemma i laröd och deppar. ville ju verkligen ha min balklänning. men den passar inte. dock är det över brösten den inte passar, så vet inte om det är possitivt eller negativt? kan ju inte skära av mig dem precis ;P

jaha vad har hänt under min lilla skåneresa?
fest i torsdags
mys i fredags med elin, amanda & carro
fest igår hos stoffe sedan utgång
söndag: något museum i höganäs med mamma, pappa &morbror. sen fikade vi på ett mysigt fik. nu blir det snart påskmiddag sen ska jag bege mig till söndagsgatan igen :)

ingen tycker om mig...

har ringt X antal samtal men INGEN svarar. vad ska jag tolka det som?

glömsk

jag har ett fruuuktansvärt minne. och ännu värre är det på fyllan. fy för. så igår bestämde jag mig för att sätta en anteckning på mobilen för där kollar man ju alltid

* du får lov att sova hos cicci (bor inte hos mina föräldrar nu och issa var hos sin mamma)
* dina nycklar ligger på höger sida på jackan
* ring inte ***************************

hahah braaa sara. men det funkade ;)

snart ska jag på fotbollsmatch. varför?? är så bakis!

frisörassistent!

vi är vår privata frisör här och jag leker frisörassistent, super skoj. som när man var fem och lekte affär :P

ikväll är det 90-tals fest på tivvan, inte lungt!!!

RSS 2.0