nyårsafton

sitter och väntar på att naglarna ska torka innan jag kan locka håret (som doftar uuuunderbart) så kan lika gärna skriva lite här!

ikväll ska jag för första gången någonsin ha en spontan nyår! utgång eller hemmafest? hmm.. först ska vi iaf ÄTA hos Anna. Kommer inte behöva äta på en vecka efter detta!

förrätt:
Toast skagen & Gratinerad hummer
varmrätt: Kycklingfilé med ungsstekta potatis&morotsklyfter med bearnaisesås
dessert: Chokladfondue m. massa frukter. äpple, banan, blåbär, jordgubbar, apelsin, melon och lite vaniljglass ;p

hoppas att alla får en toppenkväll!


lyckorus

vad är det som är så härligt med shopping? förstår inte, man borde gråta ist.. men idag tycker jag att jag fyndat :)

jag och karl åkte först ut till väla och där köpte jag min popcorn skål som jag velat ha så länge!

nu vill jag bara ha den lilla vita skålen med godis texten på.. fast karl sa att den alltid skulle vara tom och tyckte att det var onödigt.. sen blev det en gosig tröja från hm..
lite mysiga, kalla hemmakvällar vill jag ha nu ;P


sen åkte vi även till familia och åt lite.. och spanade på bjuvsingar och billesholmare och lite så, de är ju lite speciella ;) så snackade vi om att jag faktiskt har lite vänner därifrån och att alla inte är så.. så sa karl men att jo, X har ju faktiskt en 94a till flickvän, det är bjuvigt! det skulle inte ens jag ha! (karl är 91)... så det är väl faktiskt sant, någonstans är de alla likadana ;)

men sen köpte jag schampo& balsam från TIGI som jag velat testa såå länge. tänkte egentligen beställa, men så finns det en affär på familia som heter BELLBOX som har nästan allt och riktigt billigt!!

men sen blev jag även sugen på detta: 
som är typ ett liknande leave-in balsam, värmeskyddande och lite sånt smått och gott. på rea:)

så nu ska jag vara riktigt tjejigt nördig och hoppa in i duschen och testa det. hoppas på mirakel volym hår sen då ;)

you just got to love bth's tentavakter

efter att ha haft världens mysigaste em/kväll igår så började min dag mindra bra. eller rättare sagt kaos.
ringer till sektionen för hälsa för att få reda på mitt resultat på tentorna i vårdvetenskap och folkhälsa. Folkhälsan har jag klarat till 100% men tyvärr kan de inte säga om jag klarat vvn eftersom de INTE KAN LÄSA MIN NAMNTECKNING. guuuud vad glad jag blev. kunde inte de jävla tenta vakterna sagt att man skulle TEXTAT fast att det stod NAMNTECKNING? så nu måste jag gå in den 4e och skriva en namnteckning, jag som skriver olika varje gång??? och det finns bara en SARA B som de tror att det står, och den personen fick godkänt. så jag har ett preliminärt godkänt. kul kul. om jag skulle ha kuggat blir det 5 dagar av råplugg till omtentan.


Last night I said I was fine, but I lied

HUR kan jag ha missat henne? Tove Styrke? Jag är jätte jätte sen, men guud vad bra hon är. eftersom jag inte hittar hela klippet på youtube får ni njuta av en minut eller leta upp på spotify ;)


massa mys

igår började jag dagen med ett besök hos Sahra som klippte mig. blev lika bra som vanligt :) Hade bara behövt slänga i lite färg nu så är det perfa.. ;)

åkte hem till issa efter det och vi gosade lite i soffan innan patrik kom hem och vi gav oss ut i skogen med alla tre vovvarna. ett besök hos vetrinären gjorde vi med. efter lite mat hos issa åkte jag hem till Anna och mös lite med henne, så mysigt att vara hemma igen! men det blir så intensivt.. man vill hinna med så mycket! lite ångest hade jag idag när jag vaknade kl 10 och inte var iväg ;)

juldagen

igår åkte jag ju hem till issa för lite fest och vilken fest det blev sen. massa folk och lite tävlingar och det var riktigt roligt :) man skulle filmat oss en hel kväll, allt man säger och gör. hade nog blivit en jävlit bra komedi. haha vad jag älskar när någon påminner en på morgonen om allt roligt som sagts och gjorts!!
sen vet jag inte vad som hände, blev en tur&retur med taxi till stan vid 2. Vi ville hellre mysa hemma med resten av grabbarna ;p imorse var man inte pigg.. eller jag är fortfarande riktigt sliten. vi åt en stor frukost och mös till en film :) perfekt start på dagen!

you and me. and a bottle of wine

har egentligen inte alls tid att sitta här. för att få skjuts till issa måste jag vara klar till 17.15. aja får väl fixa resten hos henne :) och nu måste ändå mina naglar torka, så då kan jag skriva lite mellan lagrena ;)
hoppas att ni haft en lika underbar jul som jag haft! dock är nog jag den enda som såg kalle kl 17 istället för 15! för enligt pappa fååååår man iiiiinte missa kalle, så det var han tvungen att spela in! (vi var hos mormor och morfar vid 15).. jisses. är det konstigt att man är som man är??

nej nu ska jag måla ett lager till och göra mig fin inför kvällens fest!

dan före dan

och jag har myst med issa på stan lite. shoppade sista klappen och köpte lite annat nödvändigt, strumpbyxor, mousse & "dust it". ska testa en ny :)
blev en liten solning med, börjar bli riktigt blek nu, trivs inte alls i det!

ikväll blir det julmiddag med familjen, sååå gottit!

22a december

två dagar kvar. helt sinnes vad tiden går!
imorse lallade jag runder för mig själv på stan och fixade sista julklapparna.. askallt! blev en sväng till systemet också eftersom de har stängt juldagarna!!! måste ju förbereda mig inför juldagen ;)

sen gjorde jag och pappi en roadtrip till borås för att hämta min faster. jag var sugen på att lösa lite korsord för tjejerna gjorde det på tåget igår.. så inne på macken tar jag en tidning med en söt kattunge på och där det stod att det var "lekfulla, lättsamma inslag". tyckte först det var pinsamt att handla den för den verkade ju vara till barn? något att börja med..
jaja där fick jag. kunde inte lösa ett enda själv utan fick fråga pappa hela tiden. så det la jag ner rätt snabbt!

nu är vi iaf hemma så nu ska vi ha MYYYS!

 

de hade liiiiite mer snö än oss :)


underbara helsingborg

efter en avklarad tenta (jag är så jäääävla grym!!! :) detta trodde jag INTE!!) och en jobbig tågresa var jag framme i helsingborg vid 21. Pappi hämtade mig på stationen och vi körde genom ett snöigt och fint helsingborg. När jag väl kom hem hade mamma fixat med middag och gotte. underbara föräldrar!

imorgon på förmiddagen ska jag springa lite snabbt på stan och fixa mina julklappar. har en svag aning om vad jag ska ge.. sedan blir det roatrip till Borås med pappi!!

kill me

snälla gör det? jag avlider av att sitta här och VÄNTA på att få denna dumma tentan gjort. kunde inte jag också fått göra den imorse så att jag kunde fått åka hem idag? nejnej, istället plågas vi lite mer och gör det kl 14! uuuuuunderbart. och inte alls nervös, inte alls

4 dagar kvar!

4 dagar kvar till julafton! om ni missat det ;)

idag hade jag två basmöten.. ett om journalhantering där vi fick göra oss lite bekanta med programmet. känns mer och mer verkligt nu! Det andra basmötet var ett seminarium där vi skulle opponera på ett av våra arbeten. skönt att ha det klart!

sen blev det en tur på gymmet och en sväng på stan med Emma. köpte ett par assnygga (annars hade jag inte köpt dem???) jeans. behövdes verkligen. jag använder ju ett par tills de går i sönder. hatar verkligen att handla jeans men ibland måste man.

sen har Emma, Johanna, Johan, Petter och jag myst och kollat film. sista kvällen med gänget :/

imorgon är det praktisk tentamen kl 14-16! håll tummarna stenhårt! ska fan klara denna jävla tentan.

mysafton

efter gymmet kom hemma hem till mig och vi kokade ihop vad vi hade hemma. ingen vill handla mat för att vi ska åka hem, så min kyl börjar bli riktigt, riktigt tragisk. men har desto bättre frys ;) så det blev kycklingfilé med potatiskroketter och beasås! mums mums mums.

lite senare kom även malin, johanna & Johan. vi tittade på tomten är far till alla barnen och love actually. till det hade vi MASSA gotte. godis, saffransgifflar, chips, popcorn, skumtomtar och julmust! inte fel. kommer väl inte somna förrens sent idag pga allt socker haha. jag får supersvårt att somna om jag äter godis/sött sent. :/


4e advent

igårkväll gick johanna, Malin & jag till stars and stripes och åt riktigt gott. efter det blev det godis&film. behövdes verkligen efter fredagen :)

men nu sitter jag här i soffan och är sjukt uttråkad (rastlös..) funderar på om jag ska försöka ta mig till gymmet men orkar inte riktigt det. hade bara velat krypa ner i sängen och tittat på massa filmer men det går inget bra och jag har inget hemma så det får nog bli en tur till gymmet ändå..

S som i Sliten

gårdagen var galen. Vi började ju med lite tacos med några från klassen och satt och snackade och det var rätt lungt. jag vet inte vad som hände, men vid halv elva hände något och det spårade lite haha. det som hände igår stannar där. vi vinglade till harrys i snö med höga klackar och dansade en massa. har sån jävla träningsvärk haha. lönar sig att dansa i höga skor ;) vid 4 skickade jag mitt sista sms, och när jag vaknade i morse hade jag fått ett svar tio minuter senare och då hade jag deckat. snacka om trött :)

idag har det blivit en runda i stan för att fixa lite julklappar. Karls är halvt färdig och det är den enda jag fixat.. inte alls stressad :)

har en bild på mig från igår, inte världens bästa kvalite men det är alltid något :)

sen lånade jag massa coola armband från jojo, blev inte alls så giftas aktigt! :)

ssk-fest

ikväll ska vi ha lite julavslutning. blir kalas i studenthuset på Bredgatan. Vi ska börja med tacos, mumsmums!
sen blir det nog en galen utgång. kan inte slå fel när vi går ut ihop :)
temat på harrys idag är whiteparty, så det fick bli klänningen från Sensation föra året. dock såg det ut som om jag skulle gifta mig, så vi fick pimpa till den lite ;) och nu är den perfekt! får se om det blir några kort :)

16 december

idag har jag varit riktigt huslig. verkligen JULstädat och fixat fint här. inte för jag borde, jag ska ju ändå åka hem? Sen blev det några maskiner tvätt med. Under tiden låg jag och tittade på mysteriet på Greveholm som nog är och kommer vara den bästa julkalendern någonsin :) Jag var en riktig nörd när det gick och jag har (hade??) dessutom båda datorspelen hahaha. en gång när vi skulle neråt i skåne, minns inte vart, åkte vi dessutom och tittade på slottet! hahaha det ni ;)

sen träffade jag jojo en sväng och vi promenerade bort till solariet i snöstormen ;) det behövdes! all färg i ansiktet har försvunnit, medans allt på benen/magen är kvar.. ser rätt roligt ut:(
sen efter vi solade skulle jag hänga upp den sista tvätten på tork, och när jag kommer in har nyckeln till torkrummet trillat av min nyckelknippa. PANIIIIIK. jaja försökte ringa johanna för att få ut min frustration men ingen svarade, rotade igenom alla fickor och ja hade panik. jaja gjort är gjort tänkte jag och gick hem mot johanna igen. där ligger nyckeln, i snön, fem meter utanför dörren!! vilken tuuuuuuuuur!!!!! snacka om att man blev lättad :)

nej nu blir det några avsnitt till.. förstår ni att jag googlat fram denna bilden?! nörd it is.....


uuuuuuttråkad

inget plugg för mig nu.. men för alla andra. så det resulterar i att jag sitter och ser bonde söker fru helt ensam, bloggar alldeles för mycket, läser alldeles för många bloggar, googlar onödiga saker och har fruktansvärt tråkigt. jag är verkligen ingen ensamvarg, fy vad det är tråkigt att vara ensam. jag tänkte nästan, men bara nästan (!!) sätta mig och läsa lite i en lärobok, bara för att! tur att jag stoppade mig i tid :)

nya klackar!

är ju en sucker för klackeskor. Och nelly.com har rikigt snygga och billiga! sen att deras leveranstider är asbra är ett + till!
Kände att jag behövde ett par nya, helt svarta killerpumps!

12,5 cm hääärliga klackar ;)


metodövningar

Vi har haft metodövningar både igår och idag. och jag tycker ju att detta är superjobbigt... jag kan det teoretiskt, men blir supernervös när jag ska göra det praktiskt! Igår skulle vi koncentrera oss på injektioner och idag på provtagningar. Så jag bad Ola att ta ett blodprov på mig idag, det första vi gör så jag blir av med min hemska fobi.. sist någon fick ta blodprov på mig var när jag var fem, inför en operation. inte ens när jag hade lunginflammation för ett par år sedan och var riktigt sjuk fick de ta något prov, jag tvärvägrade..

så det gjorde vi idag, och det gick bra! men jag måste säga att subkutana (i buken) är så mycket "skönare" än venösa... men jag är så stolt över mig själv och det känns som en sten har släppts från mina axlar och all stress och spändhet bara släpper nu. fast jag var ju ganska omskakad efter ändå, det har ju suttit så djupt in i mig denna fobin så det gick inte alltför bra idag.. men jag SKA fixa detta!!! finns inget alternativ!

14 december

samtidigt som jag inte vill något hellre än att få komma hem och fira jul med min familj, vill jag inte att terminen ska ta slut! eller ja, har ju två veckor kvar efter lovet, men allt för mig är nästan klart innan jul.
Tiden går så himla snabbt... Nästa termin ska vi ut till sjukhuset och det känns läskigt, känner mig inte alls redo för det! Kommer nog känna mig rätt bortkommen till en början, jag menar, vad kan jag?? En massa egentligen men nu måste man visa det också! hahah galet.

igår var en riktig myskväll. Gick över till Johanna och vi drack chailatte och åt apelsiner, julkänsla!
vaknade vid 8 idag, men visste att klockan inte skulle ringa förrens vid 10 så jag låg kvar, i två timmar!!
nu är det vbå och sedan blir det en promenix till skolan :)

Det finns almanackor och så finns det almanackor

eftersom jag använder min konstant, flera gånger om dagen och den är min bästa vän haha så måste man ha en fin! Hatar sådana tråkiga som alla andra har, så nu i några år har jag beställt från www.personligalmanacka.se
i år kunde man ha en bild som motiv och det ville ju jag :)
såhär fin blev den:

 

oj då.. ett helt inlägg om almanackor.. måste skaffa mig ett liv tror jag :)



Lucia

i snögubbeland (karlskrona) står det -8 på tempen! galet kallt. och jag vill gärna gå till skolan idag med enligt ryktet (smhi...) ska det tydligen blåsa en massa.. jaja får väl ge mig ut och se om det stämmer.. fast hade ju helst krypit ner under täckena och stannat där ett tag till!

Serva me, serva bote

glömde ju berätta om vad jag fick igår av Anna. Ett armband från Marc Jacobs där det står Serva me, serva bote som betyder save me and i will save u. Nu har vi båda vars ett! så himla fint och jag blev lite tårögd. Anna är ju en av de jag kännt längst, sen jag var ett iaf. jag älskar vår vänskap hihi, okomplicerat och bra! :)

nu sitter jag hemma i lägenheten efter en jobbig resa. vart sååå trött och nu vill jag bara krypa ner under täcket och mysa. så får det bli..


hater

tack heeeej, fuck deeeej, jag har fått noooog :)

en perfekt helg

i fredags hade jag det bästa fredagsmyset hihi.

igår spenderade jag först dagen hos mormor&morfar och mös med dem och fikade.
på kvällen gick jag och min familj till en restaurang i helsingborg som heter Linetti som är mitt absoluta favoritställe. personalen är så sjukt trevlig och maten är underbar. hade riktigt roligt och skrattade så jag nästan grät flera gånger. har verkligen världens bästa familj, utan dem är jag inget!! efter tre timmar åkte jag hem till Helena och förfestade med tjejerna där. Blev en sväng till Cardinal där vi mötte upp Anna. Hade riktigt roligt :)

Så det är kanske inte så konstigt att det tar emot att åka hem idag, vill inte alls. men om 9 dagar är jag tillbaka och då tar jag JULLOV. haha trodde aldrig att man skulle få uppleva det igen ;)

life is a mystery

han är ju helt fantastisk! inte konstigt att han vann ;)


10 december

imorse skrev jag en tenta i vårdvetenskap & folkhälsa. har svarat på ALLA frågor, men om svaren är relevanta vet jag inte? Har aldrig haft så kort tid på mig att plugga inför en tenta så nu får vi hålla tummarna stenhårt på att jag klarar den. hoppas hoppas!
nu sitter jag och väntar in tiden, kl 13.38 går tåget mot helsingborg! gud vad jag längtar!!

9 december

har sovit som en liten gris hihi. så underbart skönt. måste bero på all information man håller på att prega in i hjärnan!
nu ska jag klä mig och äta frukost, sen ska jag till skolan och Ylva ville att vi skulle börja med lite läkemedelsräkning, får vi se hur det går!

8 december

mina tre senaste dagar har jag spenderat hos Johanna för tentaplugg. Har bara varit hemma för att sova och äta frulle sen har jag gått dit bort. har nog aldrig pluggat så intensivt. men på ett sätt vill man bara ha denna dumma tentan över. men på ett sätt vill jag ha minst en vecka till för det har varit alldeles för lite tid att plugga på och för mycket att plugga in! men det får faktiskt gå som det går, en omtenta är inte hela världen.

ikväll gick vi hem till mig för att göra raggmunkar! mums mums. men innan dess var vi på hemköp och hämtade ut paket! johanna&jag hade beställt smink från ELF och det kom idag! så nu har man lite nytt skoj att testa, bla en primer. ska bli spännande att testa :)

5 december

och min dag har bestått av plugg. tenta på fredag och jag har precis börjat att plugga. men denna gången får det faktiskt gå som det går, det HAR inte funnit tid för tentaplugg med alla andra uppgifter vi haft..
imorgon ska jag till skolan för första gången på 8 veckor! känns lite spännande faktiskt, som att börja en ny termin ;)


fast okej, jag har hunnit med lite mys med. emma kom över och så tittade vi på film <3

4 deember

jag kan inte förstå att det redan är decmber. att det är ett år sedan jag hade min värsta månad. då jag tog mitt, även om det låter tönigt, svårate beslut om att lämna ALLT och flytta till en stad där jag inte hade något. tänk vad livet är märkligt. det är så olikt mig att göra något som inte är tryggt och säkert. men det redde ju ut sig och jag har verkligen haft tur. men fy vad jag mådde dåligt hela december. hoppas att denna månaden blir bättre detta året ;)

nu är det massa plugg som gäller och ikväll blir det ett besök till ronneby :)

varför jag vill arbeta med människor?

i veckan var jag med om ett sådant härligt moment som gör att det värker lite i hjärtat av värme.
vi har en herre som sitter i rullstol, men som har lite funktion kvar i benen. Han har velat ha en cykel som man cyklar med både ben& armar samtidigt (svårt att förklara) och fick en äntligen i måndags.. när jag kom på onsdagen så ville jag se den men då sa han att den inte fungerade och var ledsen. jag blev arg och tog mig en titt och gav mig inte. på något sätt fick jag det att fungera och hans ansikte bara sken upp. han blev så otroligt lycklig för det är något som förbättrar hans liv mycket. att få vara med och dela den glädjen är obeskrivlig.

imorse när vi hade ätit frukost sa han att vi skulle gå till hans rum igen så jag kunde hjälpa med honom med den och att han hade väntat att jag skulle komma för att hjälpa honom. därför vill jag arbeta med människor, man får så mycket tillbaka!

idag har det även varit min sista praktikdag och det känns faktiskt jättesorligt även om jag inte kommer sakna att gå upp kl 5! :)



lucka nummer 2

ska snart ge mig ut i snöstormen och hämta ut ett paket från mamma&pappa som jag egentligen skulle fått på min födelsedag! Ska handla en liten present till migsjälv från min faster och sedan ska jag handla grejer för lussebullsbak! tänkte försöka mig på det och bjuda på det imorgon, det är min sista dag på vfun då.. får väl se om jag lyckas, jag är verkligen inte huslig!!

nu vet jag varför

jag inte minns förrafredagen! hahahah jisses detta bjuder jag på ;)

detta är väl typ kl 21....


denna vill jag inte ens yttra mig om hahaha. ska lätt skriva ut den och rama in!


1 december

och snön vräker ner här. det gillas :) frågan är hur mycket jag kommer att gilla det när jag ska ta bussen till praktiken.. hm...
Ska försöka skriva klart eller skriva det mesta på min hemtenta idag. måste måste! den ska vara inlämnad på fredag!! Sen blir det somsagt en kväll på praktiken!

RSS 2.0