en fredag på stars

vi hamnade på stars, lätt vårt favvoställe. kändes nästan som att man var i en storstad igår, hela karlskronas befolkning var där (skulle man kunna tro...) för det var helt fullt.
jag åt kycklingfilé med massa gott och till det lite rosé. mumsmums. tråkig som jag är har jag inga bilder :) men vi satt där rätt länge och snackade massa skit och skrattade. underbara vänner!

idag har jag redan hunnit vara ute på promenad och ätit frukost. nu sitter jag och myser i soffan med lite kaffe. kl 14 är det dax för praktik, så det är där jag kommer att fira min valborg ;)

händelserik dag

har hänt en massa på praktiken idag, riktigt roligt. venprover, ventrikel-sond, dragit agraffer, injektioner m.m. sen fick jag vara med när de la in en CVK på en pat. det är en slags kateter som man för in i de större venerna för att lättare kunna ge läkemedel, dropp och faktiskt ta prover genom för att man ska slippa en massa stick. det var lite speciellt, det är en narkosläkare som utför det och det ser faktiskt lite otäckt ut!

men nu har jag duschat, sovit och bytat om och ska strax möta upp malin och johanna för en middag på stan! och ett glas vin på det ;)


ledig torsdag

är helt underbart att ha en ledig dag.. började dagen med en härlig morgonpromenad innan frullen men det blåste tyvärr lite för mycket, men det är ju inget ovanligt här!

mötte upp johanna och vi gick till stumholmen för att sola lite, men det blåste lite för mycket där med så vi gick till min innergård. vid 14 gav vi upp mot blåsten och bytade om och gick en sväng på stan. jag har fått så dålig hy på sjuka huset så jag ville köpa ngt nytt för det. jag har nog testat det mesta, från dyra bioline till billiga nivea men inte hittat något som passat mig riktigt.. men nu ska jag testa något som heter formula 10.0.6. även om hon på kicks tyckte att det var lite kraftfullt för mig.. men vi får väl se :)

nu har jag ätit lite mellis och ska bege mig till gymmet :) hoppas på ett bra pass idag! :)





uttråkad

nu väntar jag på att klockan ska gå.. ska tillbringa kvällen på sjuka huset och hoppas att den blir trevlig..

tror ni att jag passar in där??! :) haha

 

imorse vart jag på morgonpromenad och sen gick jag inom hemköp för att handla lite mat och för att hämta ett paket:

 

 

som innehöll min fina sjukhusklocka! :) har lånat min handledares men ville ha en egen. och rosa matchar mina blommiga skor ;) har ni tur får ni även se dem en dag ;)


grattis på födelsedagen världens bästa piff!!

idag fyller bellan 21! hihi grattis grattis grattis mitt hjärta!!!

här kommer ett litet bildspel med bilder på oss genom åren:


en dag på mottagningen

nu har jag gjort min andra och sista dag på mottagningen. det är spännande, men jag längtar till avdelningen. på mottagningen testar man mest på, och efter några ggr med varje undersökning känner man sig färdig. idag fick jag vara med på en coloskopi för första gången (genom tarmen....) och det var jättespännande ;) men fy sjutton, en sådan undersökning vill jag helst slippa! sen blev det några gastroskopier innan lunchen med..

på eftermiddagen kom en uska och pratade om sårläkning, även det var jätteintressant. man har mycket att lära om man säger så! tur att man har ett tag till på sig ;)

fick en härlig promenad hem och nu har jag ätit lite middag och väntar på att J ska bli färdig så att vi kan promenixa bort till gymmet.. 


ssk sara :) eller blivande ;)


sista dagen

nu ska karl snart köra mig till stationen. känns rätt bra, för jag vet om att imorgon återgår alla till sina jobb och det fina vädret kan väl inte hålla hur länge som helst?!
imorgon ska jag vara på mottagningen, så jag får en liiiten sovmorgon ;) börjar halv 8 istället för 7.. hoppas att vädret är bra så att jag kan gå, det behövs efter allt godis!!

min påskhelg.

varit lite dålig med att uppdatera, men här kommer en kort sammanfattning av min underbara helg

skärtorsdagen: åkte jag från kalles. träffade en gammal kompis i hässleholm, som egentligen bor i sthlm nu! hur sjukt är inte det? fick iaf lite sällskap på vägen hem.. min faster hade även kommit till hbg så eftermiddagen/kvällen vart det mys hemma på altanen. helt underbart.

fredagen: Karl hämtade sin nya bil som vi var tvugna att testa.. blev ett besök på max (såklart...) och åt frisco fast med den nya dressingen. looove it ;) en snabb sväng på väla, shoppade nya, mörkblå converse och en apsnygg väska från mq. den kommer jag nog att slita med hälsan ;) blev lite glass på gröningen med. sommaren är här!! :) påskmiddag hemma på kvällen och sedan kom Tove och hämtade mig. Mogwai, hampan och tillslut tivvan för billiga och GODA drinkar. myspys kväll.

lördagen: låg och solade på fm och gick på promenad genom laröd. jag älskar karlskrona. men laröd/hbg är det bästa jag vet. mina barn ska växa upp i laröd. finns inget bättre område!!
vid 14 kom lite släktingar hit och vi firade mammas födelsedag. mamma gör världens godaste mat och världens godaste tårtor!! mums mums!! på kvällen åkte jag till issas kollo och träffade hennes familj lite :)

söndag: åkte karl och jag till gröningen. först vart det lite kyligt, men sen brände det på. heelllooo kräftan. och karl är rödare än rudolf på näsan. det var tom vissa som tog sig några dopp! hade jag haft en bikiniunderdel med så hade det nog inte varit långt ifrån.. riktigt svettigt blev det. känns sjukt, den 24e april sitter man redan i bikini. vid 15 var vi båda två riktigt varma så karl drog till gymmet och jag promenerade hem. riktigt härligt väder att gå i :) ikväll har vi haft familjemys med middag ute på altanen med gott rosé och massa godis!

imorgon måste jag åka tillbaka. men det ska tydligen bli rätt fint imorgon med så jag funderar på att ta ett senare tåg och steka lite till ;) får ju passa på när man har trädgård! :)


vaknat på fel sida.

Känner att jag verkligen vaknat på fel sida idag och är inte alls på mitt vanliga solskenshumör. Var tom tvungen att räkna ut om det var lite pms-besvär, men nej det är nog bara ett dåligt humör. Kan rabbla upp 50 saker som stör mig men det största nu är nog att jag får sitta på detta jävla tåget i 4 timmar. Och inser att det faktiskt aldrig är någon som hälsar på mig!! Haha som sagt, solskenshumör..

om att hitta rätt

jag vet att jag tjatar, men jag måste. jag bara älskar min praktik. jag älskar tempot. jag älskar att jag lär mig något nytt varje dag. jag älskar det jag gör. det känns verkligen som om jag hittat rätt.

jag har alltid varit fashinerad av människokroppen och av hur den fungerar. jag tycker det är otroligt spännande hur den medicinska biten kan påverka kroppen. jag som inte trodde att jag skulle gilla omvårdnadsbiten, älskar den. hur men med enkla små medel kan hjälpa kroppen till det bättre. och att den medicinska delen och omvårdnadsbiten går hand i hand, passar mig perfekt. man får det bästa av två delar :)

det märks verkligen att det är skillnad på morgon och eftermiddag/kväll inom vårdyrket. det har inte alls varit lika stressigt idag och man hinner reflektera lite mer över vad man gjort. men idag har jag lärt mig lite mer om omläggningar och fått ge lite olika injektioner osv. spännande!!!
hoppas att ni haft en lika bra dag som jag haft :)

onsdag

kvällen ska jag spendera på praktiken så ska väl börja att gå snart.. men det är rätt kallt ute så jag är rätt sugen på att ta bussen men icke..
hoppas på en lite lugnare kväll, känner att jag behöver det.. sedan ska jag snabbt hem och packa väskan och sova! imorgon är det hemfärd till helsingborg som gäller! :)

vårpromenix


give me everything





ingetliv.se

hela helgen har bestått av praktik. kväll i lördags, morgon i söndags. promenad till/från & gym efter praktiken= sara somnar kl 20..

idag har jag börjat kl 7 och dessa tre dagar har verkligen varit full rulle. vi har hand om fyra egna nu och det är en del att tänka på ska jag säga er. att de flesta dessutom är väldigt sjuka gör ju inte saken lättare. längtar tills man får in allt på rutin utan att behöva tänka efter hela tiden. men har verkligen lärt mig en massa nu dessa dagar!

imorgon är jag ledig vilket är underbart. har dock en basgruppsträff och en liten miniföreläsning med stomiterapeuten, så jag måste ta mig till sjukhuset ändå..

nu ska jag bara mysa hela kvällen och ha en riktigt skön sovmorgon imorgon utan att ha ett alarm på mobilen:) EFTERLÄNGTAT

heldag med Johanna

igår hade vi en riktig heldag. tränade, hem och bytade om och sedan gick vi på stan. jag shoppade en sjal på hm i en lite roligare färg än svart (duktig sara..) och bodylotion och duschgel från bodyshop i lukten Love etc. den är en av mina favoriter och perfekt nu när man har praktik och inte ska lukta för starkt med parfym osv.

vi träffade petter och tog en fika med honom på 1344. petter är en kille som gick i min basgrupp första terminen och är nog en av mina närmaste killkompisar här i karlskrona. men nu har vi inte träffats på ett tag så det var roligt att gå in i varandra så.

Johanna, rebecca och jag hade bestämt att vi skulle se water for elephants kl 21 men johanna och jag orkade inte gå hem emellan så vi gick till stars och tog ett glas vin och snackade skit. massor med folk, jätteroligt! :)

sen kl 21 såg vi då water for elephants och den var kanonbra! rekommenderar jag verkligen!! robert pattinson är en av mina favoriter just nu och han spelar så bra i denna filmen!


anonym

btw, så gillar jag att någon kommenterat att jag är saknad, anonymt! men jag saknar säkert dig med ;)

underbara, lediga fredag.

Ligger i sängen och njuter av att ha vaknat utan att klockan har ringt. Finns det något bättre? Funderar om jag ska gå en liten morgonpromenad nu innan frukosten.. Det blir nog det, vädret här är jättehärligt! Resten av dagen kommer bestå av lite plugg om palliativ vård och sedan blir det nog en sväng till gymmet med johanna :)

en dag i skolan

känner att min blogg börjar bli väldigt tråkig, inga bilder alls. men har ju inget att ta kort på heller ;)

idag började dagen med att prästen hade en föreläsning om döden. väldigt intressant och han är så duktig. det känns bra. man ska inte vara rädd för döden. döden är något naturligt och man får inte vara självisk. men det kan ju vara svårt.. pratade även om hur olika kulturer ser på döden..

eftermiddagen bestod av s-hlr-träning. som tur var blev jag godkänd! det var jätteroligt och lärorikt. vi gick igenom hur man skulle göra och läraren visade upp akutvagnen osv. sedan skulle vi öva i olika senarier så man fick gå ut för att sedan komma in och hitta en "patient" som hade hjärtstopp och öva i hur man skulle leda hela arbetet osv!

nu hart jag och jojjo precis varit på gymmet.. svettigt. blir lite mat sen blir det bara slappe i soffan :)

en fullspäckad dag!

igår fick jag vara på kirurgmottagningen! jätteroligt! fick vara med på en massa undersökningar; Gastroskopi (man tittar i magsäcken med hjälp att ett ljusrör/kamera), Cystoskopi (man kikar på urinblåsan efter ev. tumörer och liknande), ESVL (njurstenskrossning med hjälp av stötvågor), ERCP (liknande gastroskopi, men man går ner i tunntarmen för att kolla hur gallgångarna/bukspottskörteln är) och en mini-op!
när kl vart halv fem fick jag gå hem, helt slut i huvudet. men så otroligt lärorikt. för mig är det viktigt att kunna sätta mig in i en patients situation och kunna förklara lite om hur de olika undersökningarna går till.

idag är jag ledig från praktiken men ska dock till skolan för att ha Sjukhus-HLR. :) men ny myser jag och njuter av min sovmorgon med god frukost, kaffe och sjukt goda smörgåsar ;)

en kväll, en dag

en update från en sjukt sliten sara. igår jobbade jag kväll, idag dag. nya intryck. promenad till och från sjukhuset (som för övrigt är sjukt duktigt gjort. inte alla som går pw kl 6 på morgonen). dessa två dagar har vi haft egen sal jag och min t6a. dock en tvåsal (där två pat. ligger) men för att vara nybörjare är jag nöjd över mina insatser. det är lite klurigt innan man kommer på vad som kan vara relevant att läsa på i journalerna för att kunna ge den absolut bästa vården. men jag bara älskar det. jag är rätt! så känns det nu iaf ;)

menmen. nu när jag kom hem slutade inte slitet. är tvungen att tvätta då jag nog inte gjort det på en månad. helloo smutstvätt. och det hade behövts ett tag med dammsugaren. men sen ska jag lägga mig i soffan och inte röra mig ut fläcken!! :)

imorgon blir det en dag på kirurgmottagningen. spännande!

sommarkänsla

idag vaknade jag och gosade lite i sängen. härligt när man inte behöver ställa klockan!
tittade ut och såg på vattnet att det var helt vindstilla, något som inte sker alltför ofta här i karlskrona! så det blev en liten morgonpromenix, superhärligt väder!

nu är frukosten nere och jag åt jordgubbar!! mumsmums! dock från spanien, men vad gör det. gott och gav en riktig sommarkänsla :) fast först vill jag ha vår ;)

nu ska ansiktet få lite smink på sig sen blir det promenad till sjukan. praktik 13-21.30 idag!


söndag

vet inte riktigt vart dagen tagit vägen idag? helt plötsligt är kl 18 och det känns inte som jag gjort så jättemycket. ett pass på gymmet, handlat lite och lagat mat. ojoj vad jag måste vara slö :)

väntar på att johanna ska bli klar så ska jag gå över till henne och hjälpa henne lite med plugget. sen blir det självklart bb :) nördar som vi är..

fredag - lördag

i fredags hade vi lite förfest hos mig och ett glatt gäng tjejer vart samlade. det blev lite trångt i min lilla etta men jättetrevligt, verkligen. Rebecca & fiona var superbra! riktigt bra tryck.
vid tre promenerade johanna, johanna j och jag hem och med fick vi oss lite fler killar från klassen. kändes som ett läger när man vaknade upp på morgonen och det vart folk över allt. nog för att min soffa är skön, men att sova på den en hel natt är ingen höjdare haha.

på lördagen gick johanna, gustav och jag in till stan för att äta lite frukost och det blev thai. riktigt gott.. men vi var inte så pigga så vi fick gå hem igen och sova några timmar. det är ju helt underbart med eftermiddagsvila, visst?

på kvällen gick vi och åt årets första glass på glassiären. sjukt gott. glassiären är ett måste om man besöker karlskrona. de har hur många smaker som helst, och en smak är tre kulor. och billigt är det med :)

lördagkvällen spenderades med johanna och vi hyrde film, köpte massa gott och bara slappade. välbehövt :)





friday, i'm in love

haft en toppendag på praktiken. var med på ronden, tagit venprov, tagit loss agraffer (istället för vanliga stygn använder man nu ofta något som ser ut som häftklamrar), pillat lite med drän och annat smått och gott ;) lär mig en massor och längtar redan till måndag! :) härligt när det är så!

nu har jag duschat, sovit och ätit. ikväll ska vi "se" rebecca&fiona på harrys! så det blir lite förfest hos mig först, roligt! :)

kan iaf önska att det var sådana här drinkar jag skulle dricka ikväll ;)


två dagar på praktiken

är gjorda nu.. en kväll, en morgon. jag trivs jättejättejätte bra (hittills) och min uska är jättebra. känner verkligen att jag lär mig en massa. hon kan allt! låter kanske konstigt att vi går med uska första tiden när man läser till ssk. men jag kan ju inte komma som färdig ssk och delegera runt när jag inte ens vet vad en usk kan göra. de gör ett otroligt bra jobb! och jag säger bara en sak, jag älskar det. jag vet precis varför jag vill jobba med människor. varje människa är unik och bär på en otrolig historia. älskar att höra om hur deras liv varit och vad de gjort och hur de tänker&tycker. man bli förvånad många gånger ska jag säga er!

sen kan jag ju bjuda på en sak, som det känns bara händer mig. i början av förra höstterminen var jag rätt mycket på gymmet, och där tyckte jag att där var en snygg kille som jag spanade in. lite ögongodis så när man stod på crossen ;) i mitten av terminen såg jag honom på en öppen föreläsning (som alla terminen får gå på) och förstod då att han läste till ssk och sa på skoj att jag hoppades att jag fick honom som T6a. gissa vem jag har som T6a??! hahah helt galet. han är trevlig och så, men upptagen ;) haha och jag har inte vågat säga det som jag nyss skrev!

Nervöööös

idag ska jag göra min första kväll på sjukhuset! gissa om jag är nervös??? Så håll tummarna och skänk en extra tanke till mig så är ni snälla ;)

godmorgon!

har sovit som en prinsessa idag. stängde av ljud/vibratorn på mobilen igår och vaknade halv tio. underbart!! :) har precis ätit en god frulle och hällt i mig lite kaffe. idag tänkte jag förbereda mig lite inför VFUn genom att läsa på de olika diagnoserna som kan uppträda på min "del". det kallas för övre gastro och innebär sjukdomar i magsäcken, gallblåsan och bukspottskörteln. först tyckte jag att hela magetarm- avdelningen verkade lite tråkigt, det känns ju mycket mer spännande att vara på hjärta eller något liknande? men dessa organen är så viktiga för oss och ju mer jag lär mig om dem, desto mer spännande blir det!

så nu kommer emma strax över så att vi kan hjälpa varandra lite. hon har redan haft sin praktik och ska ha sin teori nu, så det är perfekt att man kan utbyta tankar och reflektioner :)


intro på kirurgavdelningen

idag hade vår basgrupp introduktion på kirurgavdelningen. huvudhandledaren på avdelningarna (vi har två avd.) berättade lite om de olika avdelningarna och uppdelningarna. fick gå en liten rundtur och träffa våra usk-handledare. de första veckorna ska vi gå med en usk för att komma in i miljön lite lättare. inte mig emot, uskor gör väldigt ofta ett intressant jobb och slipper mycket av pappersarbetet om man säger så.. min usk verkade jättetrevlig, så jag hoppas att vi kommer att komma bra överens! och att sjuksköterskan är lika trevlig :)
eftersom jag läser PBL, är vissa avdelningar något som kallas för KUB, dvs. man är en T3a (som jag är), T6a, usk, ssk, lärare från skolan, huvudhandledare på avdelningen. tanken är att T3an och T6an ska kunna arbeta ihop i team tillsammans med usk och ssk. så det ska bli spännande att få träffa min T6a med. en kille dessutom ;) roligt!! :)

ikväll var jag på ett bosu pass. snacka om att jag känner mig otränad. jaja, ett steg i rätt riktning.
kvällens middag var lax med sweetchilisås och jordärtskocka direkt från morfars trädgård. jättegott!

mot karlskrona

idag ska jag åka tillbaka till karlskrona. har verkligen ingen lust till det.
begravningen var jättefin, men sååå jobbig. hur kan min morfar, som alltid funnits där, inte finnas mer? min hjärna eller mitt hjärta vill inte förstå.
lördagen spenderades hos mormor där några av mina morbrödrar + barn var kvar. vi pillade i trädgården och det kom upp mycket minnen. men det var en fin dag, solen lös på oss hela tiden och vi pratade en massa.
på kvällen hade mamma, pappa och jag filmmys. nu ska jag och karl se en film till innan tåget rullar tillbaka!

RSS 2.0